Autorius apie receptą:
Burokėlis dažnai nepelnytai būna užmirštamas mūsų virtuvėse. Gamindama vaikui priešpiečius sukūriau fantastišką derinį. Suaugusiem – užtepėlė, vaikam –
Burokėlis dažnai nepelnytai būna užmirštamas mūsų virtuvėse. Gamindama vaikui priešpiečius sukūriau fantastišką derinį. Suaugusiem – užtepėlė, vaikam – įdomus užkandis. Koks netikėtai nuostabus skonis!
(...daugiau)(...mažiau)Natalija, Stebuklinga mėta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai
burokėlių
(keptų orkaitėje arba virtų)
0.5 stiklinės
avinžirnių
(virtų)
4 šaukštai
grūdėtos varškės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Trintuvu burokėlius ir virtus avinžirnius sumalame iki vientisos masės.
2.
Dedame varškę (aš skysčio nenupilu) ir išmaišome.
3.
Valgome šaltą su trapučiais, krekeriais ar pan. Arba vieną – tiesiog kaip sveiką užkandį.
Kuo galima būtų varškę keist ,nes negaliu vartoti pieno produktų ,nuo jų mane beria.
ATSAKYTI
Laura
2017-03-15 20:14
Jos tiesiog nedėkite, bet kadangi varškė suteikia truputį rūgštelės, įdėkite šaukštelį balzamiko acto arba citrinos sulčių. Aš dar šiek tiek druskytės ir pipirų įdedu. Taip pat čia tinka šaukštas riešutų sviesto arba sezamų pastos (tahini). Labai skani ir paprasta užtepėlė.
ATSAKYTI
Ingrida
2017-03-12 10:47
Vietoje virtų avinžirnių naudojau konservuotus, o burokėlius patingėjau kepti, tai tryniau virtus (pirktinius), nerealiai skanu! Manau, reikės ir su keptais pabandyti :)
ATSAKYTI