Greitas veganiškas "sūris"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Greitas veganiškas "sūris"
Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai
Greitas veganiškas "sūris"
Greitas veganiškas "sūris"
Greitas veganiškas "sūris"
Autorius apie receptą: Greitai paruošiamas "sūris" tiems, kas nevartoja pieno produktų ar Kūčių vaišėms. Žinoma, tai nėra klasikinis sūris ir jo skonis kitoks, bet tai puiki alternatyva! "Sūris" Greitai paruošiamas "sūris" tiems, kas nevartoja pieno produktų ar Kūčių vaišėms. Žinoma, tai nėra klasikinis sūris ir jo skonis kitoks, bet tai puiki alternatyva! "Sūris" lengvai pjaustomas riekelėmis, jį galima tarkuoti (naudoti salotoms) ar tepti ant duonelės. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
150 gramų anakardžių riešutų
80 mililitrų vandens
3 šaukštai sezamų pastos tahini
2 šaukštai kokosų aliejaus (+trupučio aptepimui)
1 šaukštas garstyčių (iš stiklainiuko)
2 šaukšteliai druskos
1 šaukštelis česnako granulės
0.5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
Pagrindui:
240 mililitrų vandens
1 šaukštas agar agaro (miltelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į virtuvinio kombaino indą sudėti riešutus, pilti 80 ml kambario temperatūros vandens. Dėti kokosų aliejų, tahini, garstyčias, berti druską, paprikos miltelius, garstyčias, česnako granules. Viską sutrinti iki vientisumo, kad neliktų stambių riešutų gabaliukų.
2.
Pasiruošti indelį sūriui stingti: vidinę pusę aptepti kokosų aliejumi. Mes naudojome du maždaug 11 cm skersmens indelius.
3.
Į nedidelį puodą ar prikaistuvį supilti 240 ml vandens, berti agaro miltelius. Išmaišyti. Kaitinti, nuolat maišant, kol užvirs. Virti 1 minutę.
4.
Agaro skystį iš karto supilti į kombainą ir viską dar kartą sutrinti iki vientisumo. Masė bus gana skysta.
5.
Sutrintą iš karto supilti į indelius. Palikti atvėsti ir baigti stingdinti šaldytuve. Masę pilkite greitai, bet ne vienu ypu, kitaip dugne gali susiformuoti oro "tarpelis".
6.
Sūris sustingsta greičiau nei per valandą.
Patarimai:
Su agaru reikia dirbti gana greitai, nes jis stingsta net kambario temperatūroje ir gana greitai.
Iš nurodyto kiekio paruošite du maždaug 11 cm skersmens "sūrius".
Jei norite sūriškesnio skonio, papildomai galima įmaišyti maistinių mielių dribsnių (angliškai "nutritional yeast") - jų rasite sveikų prekių parduotuvėlėse . Svarbu - tai nėra įprastos kepimui naudojamos mielės.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital