1.
Pagrindui sausainius susmulkinti elektriniu smulkintuvu iki trupinių. Arba sausainius sudėti į šaldymui skirtą maišelį ir sutrinti kočėlu iki trupinių.
2.
Sviestą dėti į prikaistuvį, ištirpinti. Į sausainių masę supilti tirpintą sviestą, viską išmaišyti, sukrėsti į kepimo formą ar tortinę ir įspausti į dugną bei kraštus.
3.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, Sukrėsti sausainių masę ir pirštais spaudžiant suformuoti pagrindą ir aukštus šonus iš trupinių.
4.
Pagrindą kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.
5.
Kremui į dubenį dėti maskarponę, grietinę, berti miltus, viską išmaišyti, toliau maišant po vieną įmušti kiaušinius. Paruoštą kremą pilti ant sausainių.
6.
Orkaitę atvėsinti iki 160 C laipsnių temperatūros, dėti pyragą ir kepti apie 1 valandą. Iškepusio pyrago kraštai turi būti tvirti, o vidurys pajudinus kepimo formą turi šiek tiek drebėti.
7.
Pyragui iškepus, orkaitės dureles truputį atverti ir leisti pyragui atvėsti išjungtoje orkaitėje maždaug 1 valandą. Praėjus šiam laikui, pyragą ištraukti ir leisti visiškai atvėsti.
8.
Viršui į puodą dėti vyšnias, berti cukrų ir kaitinti ant nedidelės kaitros kol užvirs, tuomet dar 3-4 minutes pavirti.
9.
Į dubenėlį berti krakmolą, pilti 3 šaukštus vandens ir išmaišyti, paruoštą masę supilti į puodą su vyšniomis ir virti, kol sutirštės. Tai užtruks apie 3 minutes.
10.
Želatiną berti į dubenėlį, tuomet pilti likusius 3 šauktus vandens ir išmaišyti. Ištirpinti.
11.
Nuimti puodą su vyšnių mase nuo kaitros, leisti šiek tiek atvėsti ir tada supilti želatiną, viską išmaišyti ir leisti atvėsti.
12.
Ant atvėsusio pyrago supilti vyšnias ir dėti į šaldytuvą 5-6 valandoms, geriausia laikyti per naktį.