Autorius apie receptą:
Visada mamos dienai verdu cepelinų. Iš anksto pasiruošiu lašinukų. Gaminau daug, turiu ilgam.
Visada mamos dienai verdu cepelinų. Iš anksto pasiruošiu lašinukų. Gaminau daug, turiu ilgam.
Regina
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
5 kilogramai
lašinukų
500 gramų
druskos
2 galvos
česnako
2 šaukštai
lauro lapų
1 šaukštas
juodųjų pipirų
5 žiupsneliai
cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia, kad paraustų, juos ištrinti cukrumi, po to druskos, prieskonių ir smulkintų česnakų mišiniu.
2.
Įdėti į didelį indą, pridengti drobe ir laikyti vėsiai 10 dienų.
3.
Jei paltys kelios, jas vis apkeisti vietomis, vis palaistyti atsiradusiu skysčiu.
4.
Po 10 dienų ištraukti iš indo, kuriame sūrėjosi ir, aprišus marle, pakabinti sausai kokiai dienai, kad apdžiūtų.