1.
Į kokteilių plaktuvą sutarkuoju citrinos žievelės, įspaudžiu citrinos sulčių ir įpilu truputį aliejaus. Tada dedu po truputį špinatus ir taip, kol visus sutrina, supilu visą aliejų į trintus špinatus.
2.
Į kita dubenį dedu 4 trynius ir 2 baltymus (kitus 2 baltymus pasilieku), juos suplaku su cukrumi, plaku, kol masė bus puri. Į kiaušinių ir cukraus masę po truputį įmaišome špinatų masę, supilame vanilės ekstraktą išmaišome mentele.
3.
Miltus sumaišau su kepimo milteliais, persijoju ir įmaišau lengvai į masę.
4.
Išplaku 2 baltymus iki stnadumo ir taip pat, lengvai maišant mentele, įmaišau į tešlą. Paruoštą tešlą padalinu į 3 kepimo formas: vieną 25 cm skersmens, skersmens, kitos dvi - 22 cm.
5.
Kepu iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-18 min. Ar iškepė, patikrinu mediniu smeigtuku.
6.
Įdarui pienu užpilu želatiną, palieku 10 minučių išbrinkti. Ištirpinu garų vonelėje: indelį su želatina statau į didesnį puodą su verdančiu vandeniu taip, kad mažesnio indo dugnas neliestų vandens. Maišau, kol želatina visiškai ištirps (neužvirinkite!). Palieku atvėsti.
7.
Grietinę su cukrumi išplaku iki purumo (jos tūris padidėja). Plona srovele, toliau plakant supilu atvėsusią želatiną. Įspaudžiu citrinos sulčių, sumaišau. Supjaustau braškes ir kartu su šilauogėmis sudedu į kremą.
8.
Tortą surenku torto surinkimo žiede. Aplink žiedą dedu kepimo popieriaus - taip lengviau paskui tortą atskirti nuo žiedo. Pirmiausia dedu didesnį biskvitą, tada grietinės kremą, ant jo - vėl biskvitą ir vėl grietinės kremą, tada trečią biskvitą ir ant jo grietinės kremą. Ant viršaus tiesiu kepimo popieriaus ir uždedu 25 cm skersmens kepimo formos dugną ir dedu tortą į šaldytuvą keletui valandų (o dar geriau - nakčiai), kad sustingtų.
9.
Kai tortas sustingsta, citrininės želė miltelius ištirpinu su 400ml karšto vandens. Palieku atvėsti iki kambario temperatūros.
10.
Ant torto viršaus išdėlioju uogų ir jas labai atsargiai užpilu atvėsusia citrinine žele. Padedu į šaldytuvą porai valandų, kad viršus sustingtų.