1.
Razinas užpilti karštu vandeniu ir palikti išbrinkti 20 minučių. Tada vandenį nupilti, razinas nuplauti, palikti nuvarvėti arba galima nusausinti rankšluostiniu popieriumi.
2.
Orkaitę įkaitinti iki 160 C laipsnių.
3.
Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Po vieną mušti kiaušinius ir po kiekvieno masę permaišyti. Berti druską, razinas, išmaišyti.
4.
Berti miltus, kepimo miltelius, įlašinti vanilės. Viską išmaišyti.
5.
Tešlą pilti į kepimo popieriumi išklotą kekso formą. Kad kepamo kekso plutelė gražiai ir tolygiai įplyštų, prabraukiam drėgnu įrankiu kekso viduryje, kad susidarytų griovelis.
6.
Kepti apie 1 valandą - 1 valandą 30 minučių. Kuo forma aukštesnė ir siauresnė, tuo keksas ilgiau keps.
7.
Papuošimui pabarstome cukraus pudra.