Smulkintuvu susmulkinti riešutų - razinų mišinį kartu su ruduoju cukrumi. Supilti sutirštintą pieną, tuomet dar geriau riešutai susismulkina - gaunasi tyrelė. Į ją suberti cukrų, įmušti kiaušinį ir išpkati. Supilti atvėsintą garuose lydytą svietą ir vėl išplakti.
Miltus sumaišyti su kakava ir kepimo milteliais ir į gautą mišinį supilti skystą plakinį.
Gerai išminkyti. Turi gautis biri tešla. Apie 40 min. palaikyti šaldiklyje.
Skardą ištrinti sviestu.
Sutarkuoti pusę tešlos ir ant jos šaukšteliu protarpiais išdėlioti uogienę.
Sutirštintą pieną suplakti su maskarpone, plaktais kiaušiniais, varške ir 2 šaukštais vanilio cukraus.
Užlieti ant tešlos. Sutarkuoti likusią tešlą.
Kepti apie 40 min.
Dar šiltą apšlakstyti "Rygos balzamu'' ir užtarkuoti juodu šokoladu.
Valgyti geriausia kitą dieną, nes skaniausias susistovėjęs - tampa tortu:)
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)