Šokoladinis tortas su maskarponės kremu ir vyšniomis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Šokoladinis tortas su maskarponės kremu ir vyšniomis
Autorius apie receptą: Šis tortukas visiems labai patiko, o naudojau 24 cm skersmens torto formą, tik jam surinkti reikia aukštesnio torto žiedo. Šis tortukas visiems labai patiko, o naudojau 24 cm skersmens torto formą, tik jam surinkti reikia aukštesnio torto žiedo. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
6 vienetai kiaušinių (M dydžio)
175 gramai cukraus
150 gramų juodojo šokolado (kokybiško)
100 gramų kvietinių miltų
75 gramai sviesto
25 gramai kakavos
25 gramai kukurūzų krakmolo
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
600 gramų grietinėlės, 35% riebumo
300 gramų maskarponės sūrio
18 gramų grietinėlės standiklio
pagal skonį cukraus pudros
pagal skonį vanilės
2 sluoksnis:
370 gramų vyšnių (iš kompoto, rūgščių, nuvarvintų)
250 mililitrų vyšnių kompoto
30 gramų kukurūzų krakmolo
pagal skonį cukraus
pagal skonį cinamono
Sulaistymui:
60 mililitrų kavos (stiprios, apytikriai)
1 šaukštas konjako (apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui į dubenį dėti šokoladą, sviestą ir ištirpinti. Atidėti atvėsti iki kambario temperatūros.
2.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Į dubenį su tryniais suberti cukrų ir išplakti iki purumo. Tuomet atsargiai įmaišyti šokoladą su sviestu.
3.
Kiaušinių baltymus išplakti iki standumo ir sudėti į dubenį su tryniais, šokoladu. Įsijoti miltus su kepimo milteliais ir labai atsargiai permaišyti. Paruoštą tešlą supilti į kepimo formą (naudojau 24 cm skersmens).
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 - 35 minutes, ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.
5.
Iškepusį biskvitą atvėsinti, išimti iš formos, suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti į šaldytuvą, geriausia - visai nakčiai.
6.
Kremui į dubenį pilti grietinėlę, dėti maskarponę, berti grietinėlės standiklį, cukraus pudrą, vanilę ir išplakti iki purios, vientisos masės.
7.
Vyšnių sluoksniui į puodą pilti kompotą, berti krakmolą, cinamoną, cukrų ir kaitinti iki kol užvirs ir pradės tirštėti. Tuomet įmaišyti vyšnias ir išjungti kaitrą. Palikti iki kol atvės.
8.
Į dubenėlį su kava įpilti konjako. Išmaišyti.
9.
Biskvitą perpjauti į 3 vienodas dalias. Pirmą padą dėti ant lėkštės, uždėti torto žiedą, sudrėkinti kava su konjaku, užtepti dalį kremo. Dėti pusę vyšnių, uždėti antrą biskvitą, sudrėkinti kava, dėti kremą, likusias vyšnias. Tuomet paskutinio biskvito vieną pusę padrėkinti kava ir ta puse, kuri yra sudrėkinta, dėti ant torto (viršuje turi būti pusė, kurios nedrėkinote). Užtepti kremu. Šonus irgi galima aptepti kremu, bet aš to nedariau. Puošti pagal savo fantaziją.
10.
Surinktą tortą padėti į šaldytuvą 4 - 5 valandoms, o geriausia visai nakčiai.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital