Autorius apie receptą:
Sodrus, žiemiškas smaližių rojus.
Sodrus, žiemiškas smaližių rojus.
Karina, Paprasta gaminti
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
200 gramų
sausainių
120 gramų
sviesto
(tirpinto)
Kremui:
250 gramų
maskarponės sūrio
200 gramų
šokoladinio lazdyno riešutų kremo
200 mililitrų
grietinėlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sumalame. Pilame tirpintą sviestą ir išmaišome.
2.
Į kepimo popieriumi išklotą formą sudedame sausainių masę ir formuojame torto pagrindą. Padarykite kiek pakilusius kraštus, kurie laikys viduje esantį kremą.
3.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
4.
Dedame storadugnį puodą ant silpnos ugnies. Pilame grietinėlę, dedame sūrį ir kremą. Viską maišome, kol neliks gumuliukų ir leidžiame vos sekundei užvirti. Nelaikykite ilgiau ant ugnies, gali prisvilti.
5.
Kremą pilame į torto pagrindą. Dedame poilsiauti į šaldytuvą.
6.
Skanauti galima po 3 valandų, bet skaniausias pastovėjęs per naktį.