Sviestą kartu su šokoladu ištirpinti nedideliame puode, ant lėtos ugnies (nuolat maišyti). Leisti atvėsti iki kambario temperatūros.
Kiaušinius išpalkti su rudu cukrumi (plakti kelias min.). Supilti šokolado ir sviesto mišinį, miltus, berti žiupsnelį druskos ir viską suplakti iki vienalytės masės. Po truputį, maišant, suberti lazdyno riešutus.
Kepimo formytes patepti trupučiu sviesto ir apibarstyti miltais (jei kepimo formelės silikoninės - sviestu tepti nereikia). Paskirstyti šokolado masę į formeles, kad užimtų 2/3 formelių. Kepti iki 180°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Smulkintuvu sutrinti uogas kartu su 2 valg.šaukštais cukraus. Pertrinti masę per smulkų sietelį.
Pyragaičius patiekti karštus ar šaltus su uogų padažu, apibarstyti cukraus pudra ir papuošti šviežių mėtų lapeliais ar šakele. Skanaus!