Šokoladas be cukraus

AUTORIUS:
Silvija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Šokoladas be cukraus
Autorius apie receptą: Pradėjusi valgyti kiek įmanoma mažiau rafinuoto cukraus, susidūriau su problema: atsisakyti bandelių, pyragų ir pyragėlių buvo įmanoma, o va šokoladas pakišo koją, be jo Pradėjusi valgyti kiek įmanoma mažiau rafinuoto cukraus, susidūriau su problema: atsisakyti bandelių, pyragų ir pyragėlių buvo įmanoma, o va šokoladas pakišo koją, be jo aš tiesiog negaliu. Taigi pradėjau tyrinėti šokolado be cukraus receptus ir prisirinkusi idėjų susikūriau tokį, kuris ne tik atstoja parduotuvinį šokoladą, bet man yra daug skanesnis, sodresnis na ir gerokai sveikesnis. Ne gana to pagaminti jį itin paprasta, tik laikyti teks šaldytuve. (...daugiau) Silvija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
pagal poreikį kokosų aliejaus
pagal skonį kakavos (milteliais, riebios, kokybiškos)
pagal skonį razinų
pagal skonį riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Kap matote, kiekiai recepte nenurodyti, todėl kad bandžiau įvairiausius variantus ir nei vienas nebuvo neskanus, taigi rašyti tikslių normų nematau reikalo. Yra tik keli pastebėjimai, ko nepadauginti ir ko nepamažinti, ką aprašysiu eigoje. O gaminame taip:
2.
Kokosų aliejų ištirpiname nedideliame puode ar mažoje keptuvėje ant silpnos ugnies. Kokosų aliejus tirpsta jau prie kūno temperatūros, taigi aukštos temperatūros nereikia. Pas mane pečius, kūrenamas malkomis, tirpinu kur nors ant krašto, kur pakankamai šlta, bet nerizikuoju, kad užvirs. Vietoje kokosų aliejaus galima naudoti sviestą, tuomet šokoladas ne taip greitai tirpsta rankoje, arba kakavos sviestą, kurio lydymosi temperatūra dar aukštesnė taigi šokoladas dar ilgiau liks kietas. Aš naudoju tik kokosų aliejų, ilgai šokoladas mano rankoje neužsilaiko :) Kad įsivaizduotumėte, kiek kokosų aliejaus naudoti, padauginkite dedamą kiekį maždaug iš trijų ir žinosite, kiek pagaminto šokolado turėsite. Jei planuojate nedėti riešutų, tik razinas arba riešutų dėsite nedaug, tada dauginkite iš dviejų.
3.
Į ištirpintą aliejų berkite kakavos miltelius ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Kuo riebesnė kakava, tuo bus skaniau. Milteliai turi būti be priedų, ne paruošti kakavos gėrimui gaminti. Kakavos miltelių geriau dėti mažiau negu per daug, kadangi padauginus šokoladas įgaus nemalonų kartumą. Internete radau receptų, kur rekomenduojama dėti bent jau tiek, kiek kokosų aliejaus. Man šis kiekis buvo gerokai per didelis. Nemėgstantiems kartumo, užteks tiek kakavos, kad aliejus spėtų nusidažytų tamsiai rudai, kaip juodo šokolado. Aš kakavos negailiu, truputis kartumo šalia razinų saldumo man patinka.
4.
Į aliejaus ir kakavos masę įmašykite razinas ir riešutus. Razinos būtinos saldumui. Medaus mano recepte nėra, nes razultatas su medumi man buvo prastas. Medus nusėdo ant dugno net pabandzius suplakti viską mikseriu ir šokoladas tapo labai kartus ant viršaus ir daugiau mažiau valgomas ten, kur nusėto medus taigi saldinti medumi nerekomenduoju. Galima idėti dėl skonio, bet ne kaip pagrindinį saldiklį. Saldinimui tinka ir kiti džiovinti vaisiai, tik dauguma jų jau su cukrumi ir/arba per brangūs, kad naudoti kaip pagrindinius. Juos galite naudoti greta razinų. Razinų nepagailėkite, jeigu norite saldaus šokolado. Mišinyje "studentų maistas" man razinų mažoka, bet aš mėgstu saldžiai :) Riešutų galima nedėti, bet verta, gerokai skaniau. Aš supilų riešutų ir razinų mišinio tiek, kad aliejus su kakava jų nebeapsemtų ir viską gerai išmaišau.
5.
Visą šį mišinį supilkite į indelį, išklotą folija ir įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Kiek laiko stings, priklauso nuo to, kaip storai supylėte mišinį. Aš skaičiuoju maždaug valandą laiko, per tiek ir storesnis sluoksnis sustingsta.
6.
Sustingusį šokoladą aš supjaustau norimo dydžio gabalėliais, sudedu į uždaromą indelį ir palieku šaldytuve. Panorėjus ko nors saldaus, belieka atsidaryti indelį ir mėgautis :)
Patarimai:
Šokoladas gana teplus. Suaugusiam problemų nesudaro, tačiau vaikams geriau pjaustyti mažesniais gabalėliais, nes rankytės greitai bus ištepliotos.
Su šiuo šokolado receptu galima drąsiai eksperimentuoti: dėti čili pipirų, mėtos, druskos, kokoso drožlių, keisti ingridientų santykį ir išgauti skirtingus skonius bei vaizdą. Visa tai jau Jūsų fantazijai.
AUTORIUS: Silvija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
GS
2020-04-01 18:38
Turbut pats geriausias receptas,detalus profesionalus aprasymas, autorius moka pateikti paprastai suprantamai. Pasigaminau, truputi pridejau savo priedu ir GERIAU NEBUNA. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital