Autorius apie receptą:
Net nežinau, kaip pavadinti šį patiekalą. Salotos? Užkandis? Desertas? Tikriausiai viskas viename, nes skonis kosminis. Tikrai netikėjau, kad taip dera drauge smidrai su
Net nežinau, kaip pavadinti šį patiekalą. Salotos? Užkandis? Desertas? Tikriausiai viskas viename, nes skonis kosminis. Tikrai netikėjau, kad taip dera drauge smidrai su persikais. O štai šalia dar burata (puikiai tiktų ir mocarela) šį užkandį pakelia dar į kitą lygį. Recepto idėją pamačiau IG profilyje pas Neringą Zeleniūtę.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
1 vienetas
burrata sūrio
4 vienetai
smidrų
1 vienetas
persikų
30 gramų
sviesto
1 šaukštelis
rudojo cukraus
1 šlakelis
balzamiko kremo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Sudedame smidrus ir pakepiname, kol jie šiek tiek suminkštės, bet išliks traškūs. Smidrus atidedame į šalį.
2.
Persiką perpjauname pusiau, išimame kaulą ir supjaustome skiltelėmis. Persikus dedame į tą pačią keptuvę, kur kepė smidrai. Pabarstome ruduoju cukrumi ir kaitiname, kol cukrus ištirps, o persikai šiek tiek karamelizuosis.
3.
Į lėkštę dedame smidrus, šalia persikus, o ant viršaus tupdome burata, apšlakstome balzamiku.