Į prikaistuvį supilame 200 ml pieno bei grietinėlę. Kaitiname ant mažos ugnies, kol neužverda. Kitame inde išplakame trynius su cukrumi. Likusiame piene ištirpiname krakmolą. Į išplaktus trynius, vis maišant, supilame karštą pieno ir grietinėlės mišinį. Įpilam krakmolą bei įlašinam porą lašų vanilės ekstrakto (arba įberiam porą šaukštelių vanilinio cukraus). Supilam viską atgal į prikaistuvį ir statom ant ugnies. Maišydamos kaitinam tol, kol masė pasidaro tiršta. Nukeliame nuo ugnies, įdedame sviestą ir gerai išmaišome (sviestas turi ištirpt). Paliekam atvėst.
Kol kremas vėsta, išsikepame sausainius. Tešlos lakštus supjausčiau po keturias juosteles, kurias dar perpus padalinau. Gaunas maždaug taisiklingi kvadratai. Tuos kvadratus sudėliojau ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kišau į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepiau apie 10 min. Gautus sausainiukus sudėliojau ant lėkštės, kiekvieną sausainiuką iš viršaus prakiurdžiau. Spec.švirkštu į kiekvieną prileidau jau pravėsusio kremo. Taip pat kremu aptepiau viršų ir užbarsčiau šokoladiniu pabarstu bei kokoso drožlėmis. Naudoti galima bet kokius jums patinkančius pabarstus, taip pat smulkintus riešutus ar tiesiog cukrų. Žodžiu, ką tik norite.
Skaniausi šie sausainiukai, kai pastovi valandžiukę šaldytuve.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)