Sluoksniuotas tortas su obuoliais ir grietinėle

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Sluoksniuotas obuolių tortas
Sluoksniuotas obuolių tortas
Sluoksniuotas obuolių tortas
Autorius apie receptą: Šis tortas pavyksta minkštutis, tiesiog tirpstantis burnoje. Šis tortas pavyksta minkštutis, tiesiog tirpstantis burnoje. Daiva, Gudės hobis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pertepimui:
5 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
Tešlai:
200 gramų sviesto
200 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių
100 gramų kukurūzų krakmolo
100 gramų kvietinių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
3 šaukštai cukraus pudros
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Obuolius išvalyti, sutarkuoti ir pavirti, kol suvirs į tyrę, atvėsinti.
2.
Sviestą ištrinti su cukrumi, po vieną įmušti ir elektriniu plakikliu įplakti kiaušinius.
3.
Kartu persijoti ir į sviesto masę mentele įmaišyti kukurūzų krakmolą, miltus ir kepimo miltelius.
4.
Ant dviejų popieriaus lapų nusipiešti formos, kurioje sluoksniuosite tortą, dydžio apskritimą. Aš piešiau 21 - 22 cm skersmens apskritimą.
5.
2 šaukštus tešlos dėti ant popieriaus ir ištepti šiek tiek už nusipiešto apskritimo kraštelių.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180*C orkaitėje, kol parus krašteliai. Kai iškeps, uždėti formos dugną ir apipjauti kraštelius, nuimti popierių ir palikti atvėsti. Taip kepti visus lakštus.
7.
Vieną ant kito dėti galima tik tuomet, kai jie atvėsta, kad nesuliptų. Man pavyko maždaug 8 lakštai.
8.
Sutrinti nupjautus kraštelius iki trupinių.
9.
Kremui pagaminti reikia suplakti 500 mililitrus riebios grietinėles su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi iki visiško standumo, vėliau į šią masę įmaišyti tyrelę.
10.
Tortą sutepti pasirinktoje formoje: dėti lakštą, tepti kremo, dėti antrą lakštą, truputį paspausti, vėl tepti kremo ir t.t. Viršutinis sluoksnis ir kraštai turėtų būti kremas. Apibarstyti sutrintais nupjautais krašteliais ir naktį palaikyti šaltai.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Nemira
2021-02-07 15:43
Nesužavėjo šis tortas. Keisto skonio ir konsistencijos lakštai, labiau primentys blynus. Man tai panašiau į blynų tortą su grietinėlės pertepimu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital