Kokios Kūčios be šio patiekalo?
Grybus pamerkite nors kelioms valandoms vandenyje.
Po to, tame pačiame vandenyje pavirkite apie 10 min.
Pavirtus grybus išgriebkite ir labai smulkiai supjaustykite, po to trumpai apkepkite aliejuje. Galite įdėti šiek tiek druskos.
Silkės filė supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į salotinę, pabarstykite pipirų.
Jei norite rūgštelės, smulkiai papjaustykite rauginto ar marinuoto agurkėlio ir sudėkite ant silkės.
Svogūnus supjaustykite ir apkepinkite aliejuje. Galite įdėti šiek tiek druskos.
Pakepintus svogūnus dėkite ant silkės.
Su šaukštu sulyginkite, kad paviršius būtų lygus.
Tuomet dėkite džiovintus grybus ir vėl išlyginkite paviršių.
Labai skanus Kūčių patiekalas.
P.S. Grybų nuovirą taip pat valgo Kūčioms, žr. receptą "Džiovintų grybų sultinys".
Skanaus.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)