Senoviškas mielinis pyragas „Skenduolis“

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Senoviškas mielinis pyragas „Skenduolis“
Senoviškas mielinis pyragas „Skenduolis“
Senoviškas mielinis pyragas „Skenduolis“
Autorius apie receptą: Vieną vakarą su moterimi, kuria dalinomės kambariu sanatorijoje Druskininkuose užsikalbėjome apie šventes, apie patiekalus. Ji užsiminė, kad kepa pyragą „Skenduolį“. Vieną vakarą su moterimi, kuria dalinomės kambariu sanatorijoje Druskininkuose užsikalbėjome apie šventes, apie patiekalus. Ji užsiminė, kad kepa pyragą „Skenduolį“. Kodėl toks keistas pavadinimas? O gi dėl to, kad mielinė tešla skęsta vandenyje, o paskui iškyla į paviršių. Sudomino šis gamybos procesas ir aš paprašiau pasidalinti receptu su manimi. Receptą užsirašiau. Nijolė patikino, kad tai labai senas receptas, bet jos šeimos labai mėgstamas. Pyragas nėra labai saldus, bet purus, minkštas ir skaniai kvepiantis. Taigi pristatau ir Jums mielinį pyragą „Skenduolį“. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
250 gramų sviesto (šalto)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų šlapių mielių
5 šaukštai pieno
3 šaukštai cukraus
Pabarstymui:
1 šaukštas cinamono
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
5 šaukštus pieno truputį pašildome (kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedegintų), beriame 3 šaukštus cukraus, dedame mieles ir gerai išmaišome, kad mielės ištirptų ir susidarytų putos (reiškia, mielės atgijo, sureagavo). Palaikome šiltai, kol suputos, suaktyvės.
2.
Sviestą tarkuojame burokine tarka, vis padažydami į miltus. Į tarkuotą sviestą suberiame likusius miltus, įmušame kiaušinį, supilame aktyvuotas mieles. Tešlą surenkame į gumulą, daug neminkydami.
3.
Į didesnį duobenį pilame 4 - 5 litrus šalto vandens. Į vandenį dedame tešlą. Laukiame, kol ji išnyra aukštyn, išplaukia. Tešlą padaliname į 2 dalis.
4.
Pabarstymui skirtą cukrų sumaišome su cinamonu.
5.
Iš vienos tešlos gabalo kočiojame apie 3 cm storio lakštą. Pabarstome cukraus ir cinamono mišiniu. Susukame ritinį. Pailgai įpjauname išilgai per vidurį, bet ne iki galo, kad atsivertų.
6.
Tą patį padarome ir su kitu tešlos gabalėliu.
7.
Pyragus dedame į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi.
8.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 – 40 min.
Patarimai:
Iškepusį galima, bet nebūtina, pabarstyti cukraus pudra.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Lina
2021-11-20 07:53
Kodel dalinama tesla pusiau, kodel pjaustoma . Reiletu smulkiau aprasyti ATSAKYTI
Ciocia
2021-04-03 06:48
O kur druska? ATSAKYTI
2020-08-27 10:47
Pabandžiau iškep or rezultatas nieko ypatingo. Tešla man vandenyje neišplaukė, nors laikiau netrumpai. Sknis neblogas, bet antrą kart nekepčiau. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital