1.
Aguonas pasiruošti iš vakaro - užplikyti, gerai išmaišyti, vandenį nupilti ir dar kartą užplikius palikti visai nakčiai.
2.
Kitą dieną aguonas nuvarvinti ir sumalti mėsmale arba blenderiu.
3.
Džiūvėsėlius, susmulkinti iki trupinių, kad išeitų maždaug 1 stiklinė.
4.
Kiaušinių trynius su 1/3 cukraus išplakti iki baltumo, baldymus su likusiu cukrumi - iki standumo. Tada atsargiai sujungti baltymus, trynius, cinamoną, įmaišyti aguonas ir galiausiai džiūvėsėlių trupinius.
5.
Viską sukrėsti į sviestu pateptą torto formą ir kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Iškepusį palikti atvėsti.
6.
Sulaistymui - 2/3 kondensuoto pieno skardinės sumaišyti su šiltu virintu pienu ir juo sulaistyti atvėsusį kepinį. Likusiu kondensuotu pienu aptepamas visas paviršius.
7.
Belieka tortą papuošti - savąjį puošiau cinamoninėmis žvaigždutėmis (vokiškas sausainių receptas Zimtsterne), smulkintais riešutais ir obuolių drebučiais.