Autorius apie receptą:
Šį receptuką būtinai verta pabandyti, nes jis papuoš Jūsų šventinį stalą, vaikai bus laimingi, o jūs galėsite paskanauti savo rankomis pagamintą gražų sausainuką.
Šį receptuką būtinai verta pabandyti, nes jis papuoš Jūsų šventinį stalą, vaikai bus laimingi, o jūs galėsite paskanauti savo rankomis pagamintą gražų sausainuką.
Aniceta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų
miltų
(apytikriai)
250 gramų
sviesto
1 stiklinė
grietinės
2 vienetai
kiaušinių
1 stiklinė
cukraus
1 šaukštelis
sodos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinių trynius išplakti atskirai, įberti 1 šaukštelį sodos, atskirai išplakti kiaušinio baltymus ir supilti į trynius.
2.
Ištirpinti sviestą, supilti į kiaušinių plakinį. Berti miltus iki kol tešla bus minkšta ir ją būtų galima minkyti. Grybukus, braškes formuoti rankomis, kitiems sausainiukams reikia formų.
3.
Kremas sausainiukų puošimui: reikia išplakti kiaušinio baltymus, cukraus pudrą ir įdėti šiek tiek citrinos rūgšties. Plakti elektriniu plaktuvu iki kol kremu galėsite lengvai tepti ir puošti sausainius. Jis bus nei per skystas, nei per kietas. Spalvas įgauti galėsite su maistiniais dažais. Kaštono spygliai darosi su peiliu – tepame ir pakeliame masę šiek tiek aukštyn. Skanaus.