Susmulkinti ir sutrinti su mikseriu visus sausainius (aš naudojau paprastus “Cukrinius” sausainius). Viską sumalt taip, kad sausainiai pataptų miltais. Vėliau, į kitą indą supilti grietinėlę, porą šaukštų cukraus, šaukštą maskarponės sūrio ir jei pageidaujat įlašint porą lašelių aromatizatoriaus ar įdeti vanilinio cukraus. Viską išplakti iki purumo. Tada, visą tą masę sumesti į sumaltus sausainius ir minkyti juos kol bus vientisa masė. Štai turime sausdainių “tešlą”. Linksmiausias darbas prasideda dabar: gnaibome tešlą, darome rutuliukus, ir juos dedame ant kepimo popieriaus. Aš gavau 60 tokių rutuliukų. Pasiruošiame kokią skardą išklotą kepimo popieriumi, ir pradėsime “juodą” darbą. Paimame mažą puodą, susmulkiname 2 juodo šokolado plyteles ir 1 balto šokolado plytelę ir kaitiname puode visąlaik pamaišant ant labai mažos ugnies tol, kol šokoladas ištirps. Tada apvilgom kiekvieną rutuliuką gautame šokalade. Kai baigiam, susmulkinam likusį baltą šokoladą, jį vėl ištirpiname ir gražiai apšlaikstome visus rutuliukus. Likusias puošmenas darote jūs. Paliekame sausdainius šaldytuve porai valandų, kad šokoladas sustingtų. Skanaus!
VERTA ŽINOTI:
* nepamirškite paragauti suplaktos grietinėlės su kitais ingridientais. Nedarykite jos labai saldžios, nes ir sausainiai, ir šokoladas yra ganėtinai saldūs.
* šokoladas tirpsta 48 laipsnių temperatūroje, tad visad laikykite labai mažą ugnį ir nuolat maišykite, kad šokoladas neprisviltų. Jei tik matote, kad kažkas blogai, greitai nukelkite šokoladą nuo ugnies.
* rutuliukus geriausiai apvilgyti šokoladu su dviem šaukštais.
* maskarponio sūrio rasite visuose didesniuose prekybos centruose sūrio skyriuje.
* sausdainius geriau laikyti šaldytuve, nes šokoladas kambario temperatūroje ganėtinai gerai tirpsta.
Šokolado glaistas žinoma gali keistis. Galite daryti baltus rutuliukus ir juos apšlaikstyti juodu šokoladu. Galite daryti tiesiog juodus rutuliukus. Viskas jūsų vaizduotėje!
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)