Autorius apie receptą:
Minkšti ir sultingi šašlykai. Tikrai nustebau pamačiusi, ką gali svogūnai. Juk šašlykus marinavau tik su jais. Truputį reikėjo pavargti ir paverkti, kol supjausčiau ir
Minkšti ir sultingi šašlykai. Tikrai nustebau pamačiusi, ką gali svogūnai. Juk šašlykus marinavau tik su jais. Truputį reikėjo pavargti ir paverkti, kol supjausčiau ir maigiau svogūnus. Bet visos iškritusios ašaros to buvo vertos. Tikrai tai puikus šašlykų marinavimo būdas. Užtruksite gaminant apie 20 min + 2 val marinuosis mėsa + kepimo laikas
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 kilogramai
kiaulienos sprandinės
4 vienetai
svogūnų
1 šaukštelis
prieskonių šašlykams
(nebūtina)
1 žiupsnelis
maltų juodųjų pipirų
pagal skonį
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Svogūnus nulupame ir supjaustome plonais pusžiedžiais. Sudedame į dubenį ir maigome juos rankomis, kol išskirs sultys. Svogūnai suminkštėja, tampa tarsi riebūs ir išskiria aliejų.
2.
Kiaulieną supjaustome apystambiais gabalais. Sumaišome su svogūnais, pabarstome pipirais, prieskoniais. Pamarinuojame pora valandų.
3.
Prieš kepimą nuimame svogūnus, pabarstome druska. Neriame ant iešmų ir kepame griliuje.