Autorius apie receptą:
Tai mano mėgstamiausias šašlykų marinavimo receptas. Mėsa iškepa minkštutė ir sultinga, o citrinos suteikia puikų prieskonį.
Tai mano mėgstamiausias šašlykų marinavimo receptas. Mėsa iškepa minkštutė ir sultinga, o citrinos suteikia puikų prieskonį.
Ana
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai
kiaulienos sprandinės
1 kilogramas
svogūnų
2 vienetai
citrinų
pagal skonį
prieskonių mėsai
pagal skonį
druskos
pagal skonį
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Į indą sudėti nemažais gabaliukais supjaustytą mėsą, plonais griežinėliais pjaustytus svogūnus (svogūnus rankomis pamaigyti, kad šiek tiek išleistų sultis), druską, pipirus, įspausti citrinų sultis. Pagal skonį pagardinti mėgiamais mėsos prieskoniais (dar tinka įdėti prieskoninių žolelių, pvz. petražolių, bazilikų, rozmarino).
2.
Tada supjaustyti griežinėliais pačias citrinas ir taip pat sudėti į indą. Viską gerai išmaišyti.
3.
Palikti marinuotis šaldytuve mažiausiai 3 valandas (galima ir per naktį).
4.
Pasimarinavusią mėsą sunerti ant iešmų (prieš tai nuo jos nuimti svogūnus ir citrinas, nes svils) ir kepti. Skanaus!
Patarimai:
•
Jeigu mėsą marinuosite trumpai (pvz. 2-4 valandas), svogūnus geriau ne pjaustykite, o sutarkuokite per burokinę tarką - taip jie greičiau paleis sultis, kurios minkština mėsą.
•
Daugiau patarimų, kaip iškepti skaniausius šašlykus, rasite čia.