Autorius apie receptą:
Ši sriuba kilusi iš Anglijos, kur įvairios žaliųjų žirnelių sriubos bei trinti padažai - tikra klasika. Nė viena mano vasara nepraeina be šios ypač gaivinančios kefyro,
Ši sriuba kilusi iš Anglijos, kur įvairios žaliųjų žirnelių sriubos bei trinti padažai - tikra klasika. Nė viena mano vasara nepraeina be šios ypač gaivinančios kefyro, žirnelių ir mėtų šaltsriubės.
(...daugiau)(...mažiau)
Reda
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 mililitrų
kefyro
4 saujos
žaliųjų žirnelių
(gali būti švieži ar šaldyti ir atitirpinti)
1 pundelis
mėtų
(nedidelio)
pagal skonį
druskos
pagal skonį
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Žirnelius suberkite į verdantį vandenį ir pavirkite 2-3 minutes, kol suminkštės. Nukoškite, palaukite kol atvės.
2.
Žirnelius ir mėtų lapelius sutrinkite elektriniu trintuvu drauge su kefyru. Pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Sriubą atšaldykite šaldytuve.
3.
Šią gaivią sriubą galite tiekti su duonos skrebučiais ar papuošti žirneliais, mėtų lapeliais.