Šakotis

AUTORIUS:
Virga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Šakotis
Autorius apie receptą: Tikras naminio šakočio receptas, kaip mes jį kepame šeimoje. Toks šakotis kepamas prie krosnies, naudojant specialų ritinį, padedantį sukurti šakočio formą. Kad Tikras naminio šakočio receptas, kaip mes jį kepame šeimoje. Toks šakotis kepamas prie krosnies, naudojant specialų ritinį, padedantį sukurti šakočio formą. Kad suformuotumėte šakočio spyglius, sukdami karts nuo karto padarykite staigesnius judesius. (...daugiau) Virga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 kilogramas cukraus
40 vienetų kiaušinių
1 kilogramas kvietinių miltų
1 kilogramas sviesto
1 litras grietinės (bent 30% riebumo)
4 šaukšteliai vanilinio cukraus (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi (maišome iki ištirpsta cukrus). Tada sudedame kiaušinių trynius. Kiaušinių trynius atskiriant nuo baltymų, baltymus suskirstykite į 4 - 6 porcijas, vėliau juos reikės įmaišyti į tešlą.
2.
Palaipsniui beriame miltus, maišydami, kol gauname vientisą masę, tada supilame grietinę ir vėl išmaišome iki vientisos masės.
3.
Baltymų porcijas išplakame iki standžių putų ir po vieną dedame į tešlą, kiekvieną kartą gerai išmaišant. Baltymai dedami porcijomis, kad tešla gautųsi puresnė.
4.
Tešlą pasiruošti yra greita ir paprasta, tačiau kepimo technika yra sudėtinga ir užtrunka ilgai. Gali tekti praleisti apie 3-5 valandas prie krosnies. Iš nuotraukų matote, kad kepama prie krosnies, naudojant specialią įrangą, nes reikia kad šakotis būtų spygliuotas, o vidus tuščias. Ritinėlio matmenys 45 cm aukštis ir skersmuo 7,5 cm ir 15 cm.
5.
Ritinėlį apvyniojame kepimo popierius ir virvele, aptepame sviestu. Sukdami ritinėli pilame tešlos padengiant visą ritinėlį. Reikia kepti labai atsargiai, kad nebūtų per karšta ir šakotis nesudegtų. Tešlą pilti sluoksniais vis sukant. Kartais reikia padaryti staigesnius judesius, kad gautume spyglius. Tam reikia įgūdžių, kiekvieną kartą darant vis seksis geriau.
6.
Taip kepame, kol gauname Šakotį. Skanaus.
Patarimai:
Iš tokio ingredientų kiekio turėtumėte pagaminti kiek didesnį negu 3 kg šakotį.
AUTORIUS: Virga
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Lina
2020-09-20 21:47
Ar jis minkstas gaunasi? ATSAKYTI
Ona
2021-10-28 16:17
Minkštas, tikras senoviškas šakotis. Geras receptas šitas. Tik aš nededu vanilinio cukraus - jei ingredientai geri, kaimiški, tada vanilinas nėra būtinas. ATSAKYTI
jolanta
2020-05-24 14:45
kepam pagal si recepta ir gaunas puikiai viskas ATSAKYTI
Tomas
2019-12-21 15:45
Iš 40 kiaušinių, gaunasi apie 3,5 kg.
Nei kepimo milteliai, nei krakmolas nededami.
Dėl ragelių: kai kepant užliejat pagrindą, padidinkit sukimo greitį (labai nedaug), išcentrinė jėga suformuos ragelius. ATSAKYTI
Onutė
2019-12-14 22:37
Norėčiau paklausti, ar kepant šakotį yra dedami kepimo milteliai, krakmolas. Ačiū jei galėtumėt atsakyti. ATSAKYTI
Ieva
2019-12-04 18:29
Kiek sveria šakotis iš 40 kiaušinių.
Ačiū. ATSAKYTI
Lineta
2019-11-28 15:14
Norejau paklausti - kepiau palei jusu recepta skonis tikrai nuostabus, bet man nesigauna rageliai. Gal galetumet patarti, ka blogai darau? ATSAKYTI
Agne
2019-09-24 11:25
Kepam visai taip pat, tik dar dedam soda nugesinta actu. ATSAKYTI
as
2014-06-20 20:54
tokiu receptu jaunystej kepiau, skanumelis ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital