Autorius apie receptą:
Kol namai pilni mažų sirgaliukų, man tenka pildyti jų norus. Kartu kepėme sausainius. Receptą nusižiūrėjau „Verdu ir kepu“ kulinariniame žurnale. Taip, žinau, negaliu
Kol namai pilni mažų sirgaliukų, man tenka pildyti jų norus. Kartu kepėme sausainius. Receptą nusižiūrėjau „Verdu ir kepu“ kulinariniame žurnale. Taip, žinau, negaliu sustoti pirkti žurnalų, nes vis randu, ką noriu išmėginti ir būtinai pagaminu savo šeimai. Jeigu mėgstate chalvą, būtinai išmėginkite šių sausainių receptą. Jie visiškai kitokie, nei įprasti sausainiai. Iš normos iškepėme 16 nedidelių sausainukų. Užtruksite, kol pagaminsite apie 8 min, kepsite 15 min.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 mililitrų
riešutų sviesto
200 gramų
cukraus
1 vienetas
kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinį išsukame su cukrumi. Sudedame riešutų sviestą. Masę gerai išmaišome.
2.
Iš tešlos formuojame nedidelius rutuliukus. Kad būtų lengviau, sausainius formavau drėgnomis rankomis.
3.
Sausaunukus dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Šakute kiekvieną šiek tiek spustelėjame, kad išgautume šiokį tokį raštą.
4.
Dedame kepti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių (kol bus gražiai auksinės spalvos).