Raugintos voveraitės

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Raugintos voveraitės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kg voveraičių
1-2 svogūnai
5-6 lauro lapeliai (Lauro lapas)
50 g druskos
0,5 šaukštelio cukraus
juodųjų pipirų
kvapiųjų pipirų (Kvapieji pipirai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Voveraites nuvalyti, patrumpinti kotus, nuplauti ir nuvarvinti. Kelias minutes apvirti pasūdytame vandenyje ir nukošti. Svogūnus nulupti, nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Druską išmaišyti su cukrumi. Grybus sluoksniais dėti į išplikytą puodynę, puodą arba stiklainį, kiekvieną sluoksnį apibarstyti druska su cukrumi, kas antrą sluoksnį-svogūnais arba prieskoniais. Uždėti lėkštutę ir paslėgti stiklainiu su vandeniu arba akmeniu. Po kelių dienų indą su grybais išnešti į šaltą patalpą. P. S. Grybai nuolat turi būti apsemti skysčio. Jei jo trūksta, dar užpilti sūrymo (užvirinti 1I vandens su 30 g druskos).
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Aldona
2010-09-07 10:53
Rauginami tik ŽALI grybai. Jokių būdu ne apvirti, išvirti ar nuvirti. Rauginimo esmė - pieno rūgšties dėka vykstantys procesai. Pieno rūgštis, kaip ir kiekvienas raugas aukštoje temperatūroje skyla. Taigi, bandyti raugti virtus grybus - tas pats kaip bandyti pasigaminti girą su virintomis mielėmis. Rauginimui tinka plokšteliniai grybai, kurie išskiria "pieną" - pūkuotės, gruzdai, rudmesės. Nakčiau reikėtų palaikyti šaltame vandenyje, kad tas pienas truputį į aplinką pasišalintų. Nors man skaniau nemirkyti - aitresni gaunasi, kietesni. O raugti ąžuolinėje statinėje arba molinėje puodynėje kaip agurkus- sluoksnis grybų, sluoksnis prieskonių (krapai, ąžuolo ir serbentų lapai, česnakai, druska ir t.t.). Valgyti galima po mėnesio. Išimti iš indo, nuplauti nuo žaių gleivių, papjaustyti svoguniukų ir užpilti grietinike arba aliejumi (vaikystę primena nerafinuotas saulėgrąžų, bet skanu ir su alyvuogių ar moliūgų sėklų). Paragaukite su karštomis bulvėmis - dieviškas patiekalas. O pieno rūgštis gera priemonė sureguliuoti žarnyno veiklą - viduriuojantys rečiau bėgios į tualetą, tie, kurie užkietėjusiais viduriais skundžiasi kakos kasdien :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital