1.
Tešlai į dubenį dėti sviestą, berti graikiškus riešutus, druską, miltus, kepimo miltelius ir sutrupinti pirštais iki šlapių trupinių.
2.
Į dubenėlį įmušti kiaušinį, išplakti ir supilti į dubenį su trupiniais, supilti actą, dėti grietinę ir greitai suminkyti tešlą.
3.
Paruoštą tešlą dėti į šaldytuvą 20 minučių.
4.
Paviršių pabarstyti miltais, dėti tešlą ir iškočioti 3 - 4 mm storiu (matuoti pagal turimą kepimo formą).
5.
Į kepimo formos dugną įtiesti kepimo popierių. Perkelti tešlą. Tešla turi dengti dugną, kepimo formos šonus, likusią tešlą nupjauti.
6.
Apspaudyti pirštais tešlą, kad prisitvirtintų prie kepimo formos.
7.
Įdarui į keptuvė dėti sviestą, obuolius, berti cukrų ir troškinti apie 3 - 5 minutes iki kol vos paminkštės. Atvėsinti.
8.
Į dubenį dėti varškę, razinas, įmušti kiaušinius, berti miltus, kukurūzų krakmolą ir ištrinti mentele. Sudėti obuolių masę, išmaišyti.
9.
Į kepimo formą ant paruošto pagrindo supilti įdarą, užversti kraštelius.
10.
Likusią nupjautą tešlos dalį iškočioti ir uždengti ant pyrago viršaus. Pabarstyti cukrumi.
11.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių, tuomet kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje dar 45 minutes. Jei norite, kad viršuje esantis cukrus labiau karamelizuotųsi, galima pakepti 5 minutes grilio rėžimu arba padeginti specialiu degikliu.
12.
Palikti iki kol atvės, tuomet išimti iš formos.
•
Rudą cukrų naudojau tamsų, tad jei dėsit šviesesnį, patariu dar ir cinamono įberti, jei mėgstat.
•
Į dubenį suberti razinas, užpilti karštu vandeniu, palaikyti 15 minučių, tuomet nupilti vandenį ir razinas nusausinti.