Pyragas su moliūgais

AUTORIUS:
Giedrė Barauskienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Pyragas su moliūgais
Pyragas su moliūgais
Pyragas su moliūgais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
Tešlai:
270 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
135 gramai sviesto
135 gramai fermentinio sūrio (tarkuoto)
1 vienetas kiaušinis
1 šaukštas cukraus
Įdarui:
300 gramų moliūgų (minkštimo)
2 vienetai svogūnų (nuluptų)
4 šaukštai aliejaus
4 vienetai alyvuogių (konservuotų, didesnių arba 6 mažesnių)
4 vienetai kapario (konservuotų, didesnių arba 6 mažesnių)
2 šaukštai petražolių (sukapotų)
1 šaukštas vyno acto
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai dubenyje išmaišykite miltus, sviestą ir sūrį. Kiaušinį išplakite su cukrumi bei druska ir užpilkite ant miltų masės.
2.
Viską išmaišykite ir suminkykite tešlą į rutulį. Tešlą ant kepimo popieriaus iškočiokite iki maždaug 1 cm storio ir padėkite ją į šaldytuvą 15 min.
3.
Įdarui moliūgą susmulkinkite dideliais kubeliais. Svogūnus susmulkinkite ir kepkite ant vidutinės kaitros įkaitintame aliejuje 10 min., pamaišydami. Užberkite druskos, po to užpilkite vyno acto, išmaišykite. Kepkite dar 5 min. Moliūgo kubelius suberkite į keptuvę prie svogūnų, užberkite pipirus ir pamaišydami kepkite maždaug 10 min. Tuomet karštį išjunkite ir į moliūgų bei svogūnų masę įmaišykite petražoles, pipirus. Įdarą palikite 15 min. atvėsti.
4.
Atvėsusį įdarą perkelkite ant iškočiotos tešlos vidurio. Sudėkite kaparius ir alyvuoges.
5.
Tešlos kraštus užlenkite vidurio link, šakute arba mediniu iešmeliu padarykite skylučių garams išeiti ir kepkite 180–200 °C orkaitėje maždaug 40 min. (arba kol tešla taps rusva, trapi).
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
troškiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital