Pyragas "Gėlytė"

AUTORIUS:
Marina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Pyragas "Gėlytė"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 g Sluoksniuotos bemielės tešlos
I įdarui:
250 g saulėgrąžų chalvos
50 g sviesto
~100 g žemės riešutų
 
II įdarui:
200 g aguonų
100 - 150 ml pieno
100 - 150 g cukraus
Malti džiūvėsėliai
Razinos
 
Glajui:
1 kiaušinio baltymas (trynį galima panaudoti pyrago aptepimui)
Jeigu norime, kad glajus būtų spalvotas galima įdėti valgomųjų dažų arba šaukštą uogienės (asmeniškai naudojau aviečių uogienę)
keli gabaliukai šokolado
100-150 g cukraus pudros
Maža saujelė saulėgrąžos sėklų papuošimui.
PARUOŠIMO BŪDAS:

Tešlą padalinti į dvį dalis. Iš vienos dalies iškočioti pailgą stačiakampį. Įdėti aguonų įdarą ir užvynioti. Tokį vyniotinį padėti ant kepimo skardos formuojant uždarą ratą.

Antrą dalį tešlos padaliname į tris dalis. Viena dalis gali būti mažesnė, nes ją naudosime gėlytės žiedlapiams. Likusias dvi dalis iškočiojame skritulio formos.

Vieną dalį įdedame į vyniotinio vidurį, prispaudžiame prie jo kraštų, kad nebūtų tarpų, įdedame chalvos įdarą ir gražiai uždengiame antru tešlos skrituliu. Iš likusios tešlos darome žiedlapius.

Pyragą patepiame kiaušinių tryniu ir įdedame į įkaitintą orkaitę. Kepti apie 20 minučių (200 temperatūroje).

Iškepusi pyragą papuošiame. Žiedlapius nuspalvinau rožiniu glajumi, o gėlytės vidurį aptepiau ištirpusiu šokoladu ir papuošiau saulėgrąžomis.

Gavosi skanu ir originalu. Skanaus ir Jums.

AUTORIUS: Marina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Marina
2011-04-13 22:57
Atsiprasau. Uzmirsau irasyti, kad glajui reikia dar apie 100gr- 150 gr cukraus pudros ... :( ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital