Tešlą padalinti į dvį dalis. Iš vienos dalies iškočioti pailgą stačiakampį. Įdėti aguonų įdarą ir užvynioti. Tokį vyniotinį padėti ant kepimo skardos formuojant uždarą ratą.
Antrą dalį tešlos padaliname į tris dalis. Viena dalis gali būti mažesnė, nes ją naudosime gėlytės žiedlapiams. Likusias dvi dalis iškočiojame skritulio formos.
Vieną dalį įdedame į vyniotinio vidurį, prispaudžiame prie jo kraštų, kad nebūtų tarpų, įdedame chalvos įdarą ir gražiai uždengiame antru tešlos skrituliu. Iš likusios tešlos darome žiedlapius.
Pyragą patepiame kiaušinių tryniu ir įdedame į įkaitintą orkaitę. Kepti apie 20 minučių (200 temperatūroje).
Iškepusi pyragą papuošiame. Žiedlapius nuspalvinau rožiniu glajumi, o gėlytės vidurį aptepiau ištirpusiu šokoladu ir papuošiau saulėgrąžomis.
Gavosi skanu ir originalu. Skanaus ir Jums.