Autorius apie receptą:
Turėjo pagal planą būti su vyšniomis, bet aš pati save moku nustebinti. Beje, galite pagal šį receptą kepti ir ne keksiukus, o kaip pyragą. Naudoti galite ir kitokias uogas.
Turėjo pagal planą būti su vyšniomis, bet aš pati save moku nustebinti. Beje, galite pagal šį receptą kepti ir ne keksiukus, o kaip pyragą. Naudoti galite ir kitokias uogas. Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
250 mililitrų
pieno
200 gramų
miltų
3 vienetai
kiaušinių
1 stiklinė
gervuogių
(arba kitų uogų)
120 gramų
cukraus
80 gramų
sviesto
(ištirpinto)
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C laipsnių. Pasiruoškite keksiukų formeles.
2.
Dubenyje sumaišykite sausus produktus. Tada po vieną įmaišykite kiaušinį, kaskart gerai išmaišykite. Kai tešla taps vientisa, supilkite sviestą ir gerai išmaišykite. Supilti pieną ir gerai išmaišyti, kad neliktu jokių gumulėlių. Į keksiukų formeles sudėkite po kelias uogas ir ant viršaus šaukštu uždėkite tešlos.
3.
Kepkite apie 15 - 20 min., kol gražiai iškeps ir vidus bus sausas.