Purios spurgos su uogiene

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Purios spurgos su uogiene
Autorius apie receptą: Vienos su uogiene viduje, kitas apvoliojau cukruje su cinamonu. Abu variantai labai skanūs. Vienos su uogiene viduje, kitas apvoliojau cukruje su cinamonu. Abu variantai labai skanūs. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
500 gramų kvietinių miltų
4 vienetai kiaušinių trynių (arba 2 kiaušinių)
220 mililitrų pieno (šilto)
75 gramai sviesto (ištirpinto)
50 gramų cukraus
1 vienetas citrinų (nutarkuotos žievelės)
21 gramas šlapių mielių (arba 7 g sausų)
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
pagal poreikį uogienės (mėgstamos)
pagal skonį cukraus
pagal skonį malto cinamono
pagal skonį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai į dubenį berti cukrų, pilti šiltą pieną, mieles, išmaišyti ir palikti pastovėti 10-15 min.
2.
Trynius išplakti dubenėlyje.
3.
Į paruoštą masę su mielėmis berti druską, vanilę, pilti tirpintą sviestą (svarbu, kad nebūtų karštas), įtarkuoti citrinos žievelę, pilti išplaktus trynius ir išmaišyti.
4.
Į paruoštą masę po truputį įsijoti miltus ir išminkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta ir nelimpanti prie rankų.
5.
Dubenį ištepti aliejumi, dėti paruoštą tešlą, uždengti rankšluosčiu ir palikti kilti 1 val. šiltoje vietoje.
6.
Pakilusią tešlą iškočioti maždaug 1,5-2 cm storiu, išpjauti norimo dydžio apskritimus. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti paruoštas spurgas. Uždengti maistine plėvele ir leisti dar pakilti apie 30 - 35 min.
7.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti. Paruoštas spurgas dėti į keptuvę ir kepti ant nedidelės kaitros po 2 - 3 min. iš abiejų pusių uždengus dangčiu.
8.
Iškepusias spurgas įdaryti su uogiene. Į konditerinį švirkštą sudėti uogienė ir įspausti į spurgas, pabarstyti cukraus pudra. Dalį spurgų apvolioti cinamono ir cukraus mišinyje - į lėkštę berti cukrų, cinamono pagal skonį, išmaišyti ir apvolioti spurgas iš visų pusių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital