Purios bandelės su džemu

AUTORIUS:
Renata Nargelaitė-Tamašauskienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 14
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Purios bandelės su džemu
Purios bandelės su džemu
Purios bandelės su džemu
Purios bandelės su džemu
Autorius apie receptą: Labai skanios, purios ir minkštos bandelės. Naudojau braškių džemą, tačiau galite dėti tokį, kokį mėgstate. Labai skanios, purios ir minkštos bandelės. Naudojau braškių džemą, tačiau galite dėti tokį, kokį mėgstate. Renata Nargelaitė-Tamašauskienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 14
700 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų kefyro
120 gramų cukraus (arba pagal skonį)
100 gramų sviesto
25 gramai šlapių mielių
8 gramai vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį braškių džemo (arba kito mėgstamo)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
1 šlakelis pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į puodą pilti pieną, berti cukrų, pašildyti.
2.
Į dubenį sutrupinti mieles, ant jų pilti pieną, uždengti dubenį ir palikti kelioms minutėms iki kol mielės suaktyvės ir suputos. Tuomet supilti kefyrą, įmušti kiaušinius, berti vanilinį cukrų, druską, viską gerai išmaišyti.
3.
Dalimis įsijoti miltus, supilti tirpintą sviestą, suminkyti tešlą, ji turi būti labai minkšta. Tešlą palikti šiltoje vietoje iki kol pakils. Pakilus tešlai ją padalinti nedideliais gabaliukais.
4.
Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočioti iki ovalo formos, ant vieno krašto dėti braškių džemo ir užlenkti iki vidurio gerai prispaudžiant kraštus. Likusią tešlos dalį supjaustyti juostelėmis, iki galo pjaustyti nereikia, tik padaryti lyg ornamentą ir apjuosti bandelę, tuomet sujungti bandelės kraštus, kad bandelė taptų apvali.
5.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti bandeles, uždengti ir palikti šiltai, kad pakiltų.
6.
Aptepimui į dubenį įmušti kiaušinį, pilti pieno ir išplakti. Aptepti bandeles.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių kol gražiai paruduos.
AUTORIUS: Renata Nargelaitė-Tamašauskienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital