Autorius apie receptą:
Dalinuosi tinginio torto receptu, kurį gaminti labai paprasta, neužims daug laiko, o ir tiks bet kokiai progai. Beje, viršų puošiau tirpintu šokoladu, trupintais riešutais ir
Dalinuosi tinginio torto receptu, kurį gaminti labai paprasta, neužims daug laiko, o ir tiks bet kokiai progai. Beje, viršų puošiau tirpintu šokoladu, trupintais riešutais ir spanguolėmis.
(...daugiau)(...mažiau)Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
320 gramų
sausainių
150 gramų
sviesto
100 gramų
pieno
100 gramų
juodojo šokolado
2 šaukštai
kakavos
1 šaukštas
cukraus
pagal skonį
džiovintų vaisių
(nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sausainius sutrupinti, suberti į dubenį, dėti džiovintus vaisius.
2.
Į puodą dėti sviestą, ištirpinti, supilti pieną, berti cukrų, kakavą ir maišant kaitinti iki vientisos masės. Tuomet dėti juodojo šokolado gabaliukus ir vis pamaišant ištirpinti.
3.
Paruoštą masę supilti į dubenį su sausainiais ir džiovintais vaisiais, gerai išmaišyti.
4.
Į kepimo formą (naudojau 18 cm) ištiesti kepimo popieriumi, sudėti paruoštą masę, ją paspausti, kad neliktų tarpelių ir dėti į šaldytuvą sustingti.
5.
Galima puošti smulkintais riešutais, uogomis, tirpintu šokoladu ar kitais mėgiamais priedais.