Paprastas purus biskvitinis pyragas su uogomis

AUTORIUS:
Ką valgysim?,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paprastas purus biskvitinis pyragas su uogomis
Paprastas purus biskvitinis pyragas su uogomis
Paprastas purus biskvitinis pyragas su uogomis
Autorius apie receptą: Nesunkiai pagaminamas, lengvas, purus ir puikiai tinkantis prie arbatos ar kavos puodelio. Nuoširdžiai rekomenduoju tiekti būtent su ledais ar grietinėle, nes priešingai negu Nesunkiai pagaminamas, lengvas, purus ir puikiai tinkantis prie arbatos ar kavos puodelio. Nuoširdžiai rekomenduoju tiekti būtent su ledais ar grietinėle, nes priešingai negu dauguma pyragų ir keksų, šis, biskvitinis, yra ne toks drėgnas. Beje, naudojau 21x14 cm kepimo formą, bet tinka ir maža apvali. (...daugiau) Ką valgysim?
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
2 vienetai kiaušinių (L dydžio)
125 gramai cukraus (arba pagal skonį)
100 gramų kvietinių miltų
1 vienetas žaliųjų citrinų (arba citrinos, nebūtina)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto (arba vanilės pastos)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį braškių (arba kitų mėgstamų vaisių, uogų)
pagal skonį migdolų drožlių (nebūtina)
Patiekiant:
pagal skonį cukraus pudros (nebūtina)
pagal skonį ledų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C laipsnių temperatūros.
2.
Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi arba aptepti aliejumi/sviestu ir padengti miltais. Naudojau 21x14cm formą, galima keisti ir maža apvalia kepimo forma.
3.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Į dubenį su tryniais pilti alyvuogių aliejų, dėti vanilę, išmaišyti.
4.
Į dubenį su baltymais berti cukrų, išplakti elektriniu plakikliu iki standžių putų.
5.
Į baltymus atsargiai įmaišyti trynių masę, tarkuotą žaliosios citrinos žievelę, migdolų drožles ir įsijoti miltus, kepimo miltelius, berti druską, išmaišyti.
6.
Paruoštą tešlą sukrėsti į kepimo indą, ant viršaus pridėti pjaustytų braškių, migdolų plokštelių.
7.
Dėti į orkaitę ir kepti 40-45 minutes (tikriname su mediniu pagaliuku, kai tešla nebelips - pyragas iškepė, o laikas labai priklauso nuo pačios orkaitės, tad jei jūsų stipriai kaitina, patikrinkite su mediniu pagaliuku po 20-30 minučių).
8.
Pyragą atvėsinti, pabarstyti cukraus pudra ir patiekti su ledais. Beje, prie vaisinių pyragų labai tinka į ledus įmaišyti švieži bazilikai.
AUTORIUS: Ką valgysim?
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital