1.
Pirmiausia gaminamas pudingas.
2.
Supjaustoma gražiais smulkiais kubeliais juoda duona.
3.
Nuo obuolio nulupama odelė, išimamos sėklos. Obuolys supjaustomas gražiais, smulkiais kubeliais.
4.
Krapai, čiobreliai, peletrūnas smulkiai sukapojami ir sudedami į dubenį su duona ir obuoliais.
5.
Kiaušiniai gerai išmaišomi (kad trynys ir baltymas susijungtų). Supilamas pienas ir medus, viskas gerai išmaišoma.
6.
Kiaušinių ir pieno mišinys sumaišomas su duona ir obuoliais. Paruošta masė palaikoma šaltai 30 minučių, jog skoniai susijungtų.
7.
Masė dedama į formą ir kepama iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių (kol pudingo viršus gražiai paruduoja). Iškepusiam pudingui leidžiama šiek tiek atvėsti ir sutvirtėti, o tada patiekiame. Beje, jis labai skanus ir šaltas.
8.
Šis pudingas skanus ir vienas, bet prie jo labai tinka vištienos kepenėlių paštetas, kurį galite paruošti, kol šaldomas be kepa pudingas.
9.
Paštetui pagaminti pirmiausia keptuvėje ant nedidelės ugnies įkaitinamas sviestas. Jame apkepinami smulkiai pjaustyti svogūnai iki bus gražiai auksinės spalvos.
10.
Į keptuvę dedamos nuvalytos kepenėlės ir dar pakepinama 10 minučių. Supilamos obuolių sultys. Joms užvirus sudedamas čiobrelis ir troškinama ant nedidelės ugnies apie 30 minučių.
11.
Ištroškintos kepenėlės sutrinamos elektriniu trintuvu, pagal skonį pagardinama druska. Kad paštetas būtų vientisos, glotnios tekstūros, jis perkošiamas per sietelį.
12.
Obuolių pudingas patiekiamas su kepenėlių paštetu. Lėkštę galima papuošti obuolių riekelėmis ir žalumynais (aš naudojau plačialapes petražoles, sumaišytas su krapais ir svogūnų laiškų griežinėliais) bei viską pašlakstyti krapų aliejum.