Žavingas šventiškas skruzdėlynas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Skruzdėlynas
Autorius apie receptą: Trapus ir tirpsta burnoje, kepu dažnai, visi patenkinti. Trapus ir tirpsta burnoje, kepu dažnai, visi patenkinti. Lina, Gardumas širdžiai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
1 kilogramas miltų
7 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
5 šaukštai grietinės
šiek tiek druskos
Užpilui:
1 stiklinė medaus
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė vandens
Pabarstymui:
šiek tiek aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Persijoti miltus, įmušti kiaušinius, sudėti sviestą, grietinę, druską ir išminkyti tešlą. Tešla neturi būti labai kieta, jei jaučiate, kad tešla labai kieta (gali nutikti, nes skirtingi miltai brinksta truputį skirtingai), galite įmušti dar vieną kiaušinį ir pilti truputį aliejaus. Tešla turi būti elastinga ir gerai kočiojama.
2.
Tešlą iškočiojame labai plonai (kočiojant turėtų beveik matytis stalviršis ant kurio kočiojate). Kad tešla neliptų, kočėlą ir stalą galima patepti aliejumi. Iškočiotą tešlą supjaustome 3 - 4 centimetrų keturkampiais.
3.
Kepame įkaitintame aliejuje puode arba gilioje keptuvėje, kol pagels.
4.
Medaus užpilui medų (naudoju natūralų, kietą), stiklinę cukraus ir stiklinę vandens supilame į puodą ir pakaitinam, kol cukrus ištirps.
5.
Skruzdėlyną konstruojame iš jau atvėsusių lakštų. Į lėkštę dedame iškeptus lakštus, apšlakstome medaus sirupu, vėl lakštus, vėl šlakstome sirupu ir taip sluoksniuojam, kol pastatom didelį skruzdėlyną. Ant viršaus pabarstome aguonų. Skruzdėlynas sutvirtės vėsdamas, kai ims stingti medus.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (20)
as
2020-01-09 21:31
Sveiki, o sirupas gaunasi skystas ir kietas, kai aplaistyti lakstai pastovi ? ATSAKYTI
Kristina
2020-01-04 15:27
Tešlai reikia tik kiaušinių ir miltų, daugiau nieko,jau kepu kokį 15 metų,neatsiginu užsakymų,o sirupas tai taip, dirbtinis medus, cukrus, sviestas, aguonos, vandens biški ATSAKYTI
Jurgita
2017-12-26 16:33
Lakstai gavosi superiniai, bet uzpilas - visiskas skystalas, nesusiklijavo, viskas isbego - labai pasigailejau, kad gaminau sventems pries tai nepadarius 1 pabandymui. Gaila, kad neatsakingai suraso recepta... ATSAKYTI
Aurelija
2017-12-31 12:31
Gal medus nelabai geras buvo? Aš gaminau kaip ir autorė iš naminio kieto medaus ir be galo skanus pavyko. Bet jeigu dėl medaus kokybės abejojant, geriau sirupą pagal kitokį receptą daryti (pvz. 2 stiklinės medaus, 100 gramų sviesto, 4 šaukštai vandens, 2 šaukštai grietinės ir viską virti ant nedidelės ugnies kol įlašinus į šaltą vandenį sirupas neišsileidžia; šiam sirupui tinka ir dirbtinis medus) ATSAKYTI
Rita
2019-12-28 18:02
Reikėjo truputi ilgiau pavirti sirupą. Turėjo gautis. Nenusimenam, o dar kartėlį pabandom! Ilgiau virt ir viskas gausis. ATSAKYTI
Laimutė
2017-10-30 20:29
Ačiū už receptą.aš darysiu jūsų receptą "skruzdelynas". Ar galima pridėti žalių spalvų dažų eglutei ? ATSAKYTI
irena
2017-05-19 11:48
šaunuolė,sekmės ATSAKYTI
lina
2017-06-17 14:13
Aciu ATSAKYTI
Ieva
2017-04-12 12:04
Pavogta nuotrauka, nukopijuota is inerneto ATSAKYTI
Lina
2017-04-12 14:12
Labai klystate, sis skruzdelynas mano ir tik mano ATSAKYTI
Lina
2017-04-12 14:29
Prasom apsilankyti mano anketoje fb "Gardumas sirdziai" ir abejoniu neliks, ponia Ieva ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-04-12 14:30
Galime patvirtinti, kad šis puikus receptas ir jo nuotrauka yra tikrai būtent Linos kūrinys ir tikrai be galo skanus. Prie recepto ką tik pridėjome ir nuoroda, kurią spustelėje rasite daugiau šaunių Linos gardėsių. Tik atsargiai, per alkani jos nespauskite :) ATSAKYTI
Tatjana
2017-04-10 12:11
Fantastiškai atrodo, kepsiu Velykoms, tikiuosi pavyks! ATSAKYTI
Sonata
2017-04-09 16:00
Koks mazdaug svoris gaunasi iskepus pagal sia sudeti? ATSAKYTI
Vida
2017-04-09 23:11
Man apie 2.5 kg gavosi, gal net daugiau. Dariau ne viena dideli, o du mazesnius skruzdelynus, labai labai patiko, veziau kaip dovana, tai tikrai padariau ispudi ir nuo stalo dingo greitai, aciu uz recepta :) ATSAKYTI
Lina
2017-04-12 14:13
Tokio svorio ir turi buti ATSAKYTI
Svetlana
2017-04-09 15:06
Noriu paklausti, o spirito nereikia pilti? ATSAKYTI
Lina
2017-04-09 15:32
Na as spirito nepilu ATSAKYTI
Vaida
2017-04-10 11:45
Butu skaniau ATSAKYTI
Renata
2017-04-10 11:55
Spirito i tesla pilant ji truputi maziau alieju geria ir traskesnis gal kiek skruzdelynas buna, bet as net nezinau, man gal be spirito irgi labiau patinka, tokie labiau visko prisigere lakstai gaunasi. Bet cia skonio reikalas :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital