Autorius apie receptą:
Nuostabios bandelės palepinti savo mylimas šeimas. Labai lengvas receptas. Tešlą ne limpanti, labai lengva formuoti norimas bandelės.
Nuostabios bandelės palepinti savo mylimas šeimas. Labai lengvas receptas. Tešlą ne limpanti, labai lengva formuoti norimas bandelės.
Monika
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 27
5 stiklinės
kvietinių miltų
2 stiklinės
kefyro
1 stiklinė
aliejaus
21 gramas
sausų mielių
2 šaukštai
cukraus
1 šaukštelis
druskos
Aptepimui:
1 vienetas
kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kefyrą lengvai pašildome ant viryklės su aliejumi (iki šiltumo).
2.
Suberiame į dubenį sausas mieles, cukrų, druską. Tada supilame kefyrą su aliejumi. Išmaišome. Įsijojme miltus. Ir viską išminkome. Tešla išeina šilkinė.
3.
Uždengiame rankšluostėliu ir paliekame pastovėti šiltai, kambario temperatūroje 30 min. Labai gražiai pakyla.
4.
Gnybiame masės ir formuojame norimas bandeles. Minkyti jau nebereikia. Tešlą prie paviršiaus nelimpa. Dedame pageidaujamą įdarą. Pas mane su dešrelėmis. Kitos su cinamonu. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, paliekant tarpus.
5.
Išplakame kiaušinį ir aptepame bandeles.
6.
Kepame 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min, kol gražiai parus.