Autorius apie receptą:
Darėm su vaikais virtinius ir liko tešlos. Lauk nemesi, skrylius reik tada greit sumest ir su tais kaimiškais gruzdukais suvalgyt. Tešlą darau tiek koldūnam, tiek virtiniam
Darėm su vaikais virtinius ir liko tešlos. Lauk nemesi, skrylius reik tada greit sumest ir su tais kaimiškais gruzdukais suvalgyt. Tešlą darau tiek koldūnam, tiek virtiniam vienodą - plikytą. Tobula. Nesitraukia, minkšta, elastinga. Žodžiu bandykit ir pamatysit.
(...daugiau)(...mažiau)Simona, Balta lėkštė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
480 gramų
kvietinių miltų
250 mililitrų
vandens
(verdančio)
3 šaukštai
aliejaus
pagal skonį
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį suberti miltus, druską, įpilti vandens, aliejaus ir išmaišyti. Patogiausia tai daryti elektriniu maišytuvu. Masė turi nelipti prie rankų, būti vientisa.
2.
Paruoštą tešlą iškočioti iki 3 - 4 mm storio ir supjaustyti rombais ar kitomis formomis.
3.
Į puodą pilti vandens, įberti druskos, užvirti. Sudėti paruoštus skrylius ir virti apie 7 minutes iki kol išvirs. Labai skanu tiekti su grietine ir spirgučiais.