Nesaldus sūrio pyragas su varškės užtepėle

AUTORIUS:
Liucina Rimgailė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Nesaldus sūrio pyragas su varškės užtepėle
Autorius apie receptą: Nesaldus sūrio pyragas? Ooo, taip! Puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek prie vyno taurės. Užtenka vis keisti priedus, pvz. kumpį, alyvuoges ar palėsinį sūrį. Trapios tešlos Nesaldus sūrio pyragas? Ooo, taip! Puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek prie vyno taurės. Užtenka vis keisti priedus, pvz. kumpį, alyvuoges ar palėsinį sūrį. Trapios tešlos pagrindas, o viduje – nuostabiai kreminis sluoksnis, kuris buvo pagamintas iš Vilkyškių pieninės varškės užtepėlės su žalumynais. Ji tokia švelni ir maloniai sūri! Šiandien įsitikinsite, kad ji tinkama ne tik ant sumuštinių ar lavašų tepti. (...daugiau) Liucina Rimgailė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
170 gramų speltų miltų
115 gramų sviesto (labai šalto, supjaustyto nedideliais kubeliais)
35 gramai pieno
10 gramų cukraus
1 žiupsnis druskos
Įdarui:
450 gramų varškės užtepėlės (naudojome Vilkyškių su žalumynais)
3 vienetai kiaušinių
150 gramų maskarponės sūrio
80 gramų pelėsinio sūrio (naudojome Vilvi Memel Blue )
3 šaukštai medaus (arba agavų sirupo)
3 šaukštai kukurūzų krakmolo (arba bulvių)
5 vienetai saulėje džiovintų pomidorų (didelių arba 10 mažesnių)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pagrindui į sviestą ir miltus kapoti tol, kol gausis smulkūs trupiniai (primins migdolų miltus).
2.
Pieną išmaišyti su cukrumi ir druska. Įpilti į tešlos trupinius ir greitai suformuoti vientisą tešlą (stenkitės viską daryti greitai, kad ji nesušiltų). Padaryti 1cm storio lakštą, įvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti šaldytuve 1-2h.
3.
Po to laiko iškočioti 3-4mm lakštą, išpjauti pagrindą ir šonus. Įdėti į 18cm kepimo formą ir padėti į šaldiklį mažiausiai 15 min.
4.
Kremui užtepėlę išmaišyti su kiaušiniais, krakmolu, medumi ir prieskoniais. Ten pat švelniai įmaišyti pelėsinį sūrį bei saulėje džiovintus pomidorus. Supilti ant pagrindo.
5.
Kepti įkaitintoje iki 170-180C laipsnių temperatūros orkaitėje 60min. Aš išėmiau 10 min per anksti, todėl viduriukas įdubo ir šonai nespėjo pasidengti auksine plutele.
6.
Pilnai atvėsinti, padėti nakčiai į šaldytuvą. Papuošti kumpiu, žalumynais ir kuo tądien norėsis!
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital