Nekeptas varškės ir mėlynių tortas (be gliuteno)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Nekeptas varškės ir mėlynių tortas (be gliuteno)
Nekeptas varškės ir mėlynių tortas (be gliuteno)
Nekeptas varškės ir mėlynių tortas (be gliuteno)
Autorius apie receptą: Gaivus, lengvas, sveikas desertas vasarai. Gaivus, lengvas, sveikas desertas vasarai. Jolanta, Zuikio receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
120 gramų avižinių miltų
80 gramų kokosų miltų
60 gramų migdolų miltų
60 gramų datulių
60 gramų kokosų aliejaus (ištirpinto)
Viršui:
700 gramų varškės
400 gramų graikiško jogurto
200 gramų mėlynių (naudojau šaldytas, bet tinka ir šviežios)
120 gramų agavos sirupo (arba klevų sirupo ar medaus ar pagal skonį cukraus)
100 mililitrų vandens
30 gramų želatinos
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis citrinos žievelės (nuo pusės citrinos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš datulių išimkite kauliukus ir, jei naudojamos datulės ne minkštos, keletą valandų jas pamirkykite vandenyje. Jei naudojate minkštas, šviežias datules, mirkyti nebūtina.
2.
Pagrindui avižinius, kokosų, migdolų miltus, datules be kauliukų, ištirpintą kokosų aliejų maisto smulkintuvu susmulkiname iki vientisos, lipnios masės. Masę sudedame į kepimo formą ir spausdami rankomis (ar šaukštu) suformuojame pagrindą. Dedame į šaldytuvą apstingti.
3.
Šaltą vandenį supilame į nedidelį indelį ir ant jo viršaus užbarstome želatiną. Paliekame 15-20 min išbrinkti. Tada vandenį su želatina pakaitiname, maišant, kad pastaroji ištirptų (neleisti užvirti!). Paliekame šiek tiek atvėsti.
4.
Iki vientisos masės sutriname varškę su jogurtu, agavos sirupu, citrinos sultimis ir žievele, mėlynėmis (aš sutryniau pusę mėlynių masės, o likusias įmaišiau šaukštu). Nuolat greitais judesiais maišydami užpilame šiek tiek pravėsusią, bet būtinai dar šiek tiek šiltą želatiną. Masę užpilame ant torto pagrindo.
5.
Tortą paliekame nakčiai ar bent 4 valandoms šaldytuve, kad sustingtų.
Patarimai:
Mano naudotos formos skersmuo apie 22 cm, aukštis 6,5 cm.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital