Natūraliai žali margučiai - dažyti kopūstu ir ciberžole

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Natūraliai žali margučiai
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Natūraliai žali margučiai
Natūraliai žali margučiai
Autorius apie receptą: Nuostabu, kai spalvas galime išgauti iš natūralių produktų, kuriuos visai nesunku įsigyti. Šiuos kiaušinius dažiau su raudongūžiu kopūstu ir ciberžole! Net nesitiki, kad Nuostabu, kai spalvas galime išgauti iš natūralių produktų, kuriuos visai nesunku įsigyti. Šiuos kiaušinius dažiau su raudongūžiu kopūstu ir ciberžole! Net nesitiki, kad taip gerai pavyko. Beje, norint išgauti skirtingus atspalvius, kiaušinius patariu traukti skirtingais laikais - pirmąjį po maždaug 30-40 minučių, likusius po kelių valandų ar nakties. Tokiu būdų turėsite tiek šviesesnius, tiek tamsesnius žalios spalvos atspalvius. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį kiaušinių (baltų, virtų)
1 litras vandens
450 gramų raudongūžių kopūstų (apytikriai)
4 šaukštai acto 9% (arba 6 šaukštu obuolių acto)
2 šaukšteliai maltos ciberžolės (su kaupukais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius išvirti iki norimo minkštumo, atidėti.
2.
Raudongūžį kopūstą smulkiai supjaustyti, suberti į puodą, užpilti vandeniu, užvirinti.
3.
Kai vanduo užvirs, sumažinti kaitrą ir uždengus pavirti 15 minučių. Tuomet nukelti nuo kaitros, iškart berti ciberžolę, pilti actą, gerai išmaišyti ir leisti nuovirui atvėsti iki kambario temperatūros.
4.
Į atvėsusį nuovirą su kopūstais sudėti išvirusius kiaušinius. Jie turi būti visiškai panirę po vandeniu.
5.
Kiaušinius palikti pastovėti iki įgaus norimą spalvą. Labai švelniai žalsvą jie man įgavo jau per pusvalandį, o sodresnei žaliai gali reikėti ir 4-6 valandų ar palikti per naktį. Galima kiaušinius traukti iš nuoviro skirtingu laiku - taip jie bus įvairesnių atspalvių.
6.
Kiaušinius iš nuoviro traukti labai atsargiai, švelniai šaukštu, nes natūralus dažas lengvai nusibraukia. Ištrauktus dėti ant popierinio rankšluosčio ir leisti natūraliai nudžiūti - taip dažas užsifiksuos (jokiu būdu neplauti!).
7.
Jei norite, kad margučiai gražiai žvilgėtų ir spalva išryškėtų, visiškai nudžiūvusius (tas labai svarbu!) juos galite patepti skepetėle, suvilgyta trupučiu aliejaus. Man patinka pastelinių spalvų margučiai, todėl to nedariau.
Patarimai:
Tikslus žalios spalvos atspalvis gali skirtis priklausomai ir nuo kopūsto rūšies, ir nuo ciberžolės. Jei norite labiau salotinės žalios, ciberžolės galite dėti truputį daugiau, o jei tamsios melsvai žalios - dėkite jos daugiau.
Ar galima kiaušinius virti drauge su kopūstais? Tikrai taip! Sudėję kopūstus ir supylę vandenį iškart berkite ciberžolę ir supilkite actą. Tada išmaišę sudėkite kiaušinius (jie turi būti visiškai apsemti). Užvirinkite ir nuo užvirimo virkite 10 min. Kaitrą išjunkite ir palikite kiaušinius nuovire iki įgaus norimą spalvą (užtruks panašiai laiko kaip ir dažant jau išvirtus kiaušinius).
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Vaida
2023-04-10 15:20
Dariau tiksliai pagal recepta ir pavyko labai grazus marguciai. Aciu, kar dalinates tokiais dazymo budais be chemijos ATSAKYTI
Mama
2023-04-06 04:15
Čia, ko gero, priklauso nuo kopūsto ir nuo fotoaparato - pernai viriau ciberžolėje, sumaišius su kopūstu ir gavosi nenusakomos spalvos: tokie murzinai rudi, nusivyliau, nors kiaušiniai buvo balti. Beje aš niekuomet nepilu acto, kai dažau augaliniais dažais, tuomet nesigauna tas sluoksnis, kuris nori nusilupti. O spalva būna ryški.
ATSAKYTI
Aistė
2023-04-07 09:49
Pati dariau margučius tokiu būdu ir pavyko puikiai. Dažant kiaušinius natūraliai, labai svarbu tam tikra eiga ir laikas, tad ir čia pirmiausia išverdamas kopūsto nuoviras, nukėlus nuo kaitros suberiama ciberžolė, ir būtina atvėstinti, tik tuomet dedami kiaušiniai ir tikrai nėra verdami nuovire. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital