Autorius apie receptą:
Visai paprastai paruošiamas ir labai skanus naminis vyšnių likeris. Dažniausiai jį naudoju pyragų sulaistymui ar kitiems desertams pagardinti, pvz., užpilti ant ledų.
Visai paprastai paruošiamas ir labai skanus naminis vyšnių likeris. Dažniausiai jį naudoju pyragų sulaistymui ar kitiems desertams pagardinti, pvz., užpilti ant ledų.
Daiva
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų
vyšnių
500 gramų
cukraus pudros
500 mililitrų
degtinės
(arba konjako)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vyšnias nuvalyti nuo kotelių, nuplauti ir nusausinti.
2.
Kiekvieną vyšnią pradurti mediniu smeigtuku iki kauliuko. Sudėti į švarų stiklainį, užberti cukraus pudrą, tuomet atsargiai užpilti degtinę. Nemaišyti!
3.
Stiklainį sandariai uždaryti ir palikti stovėti sausoje vėsioje vietoje, pvz., viršutinėje virtuvės spintelės lentynoje apie 2-3 mėnesius. Stiklainio nepurtyti ir nejudinti.
4.
Pastovėjusį likerį perkošti per marlę ir išpilstyti į buteliukus, saugoti vėsiai.