Autorius apie receptą:
Labai greitas ir visada pavykstantis naminio pudingo receptas. Nuo tada, kai jį atradau, pudingų iš pakelių niekada nebenaudoju.
Labai greitas ir visada pavykstantis naminio pudingo receptas. Nuo tada, kai jį atradau, pudingų iš pakelių niekada nebenaudoju.
Meida
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 mililitrų
pieno
2 vienetai
kiaušinių trynių
2 šaukštai
cukraus
2 šaukštai
kukurūzų krakmolo
2 šaukšteliai
vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į puodą pilti 400 ml pieno ir kaitinti iki beveik užvirs, jis turi garuoti, bet dar nebūti verdantis ir neburbuliuoti.
2.
Į dubenį dėti kiaušinių trynius, suberti cukrų ir išplakti, berti krakmolą, supilti likusį pieną ir toliau plakti iki vientisos masės.
3.
Paruoštą pieno ir trynių mišinį plona srovele, nuolat maišant supilti į karštą pieną. Kelias minutes pavirti nuolat maišant, patogiausia tai daryti konditerine šluotele. Kaitinti reikėtų iki kol pudingas sutirštėja, paviršiuje atsiranda burbuliukai. Tuomet nukelti nuo kaitros, supilti vanilės ekstraktą ir permaišyti.
4.
Pudingą supilti į stiklines, indelius ar norimą indą, leisti atvėsti iki kambario temperatūros, o tada atšaldyti šaldytuve.
Patarimai:
•
Jei susidarė gumuliukų verdant pudingą, jį perkoškite per sietelį, bet būtinai tai darykite tol, kol jis dar karštas.
•
Jei pudingą naudosite kremui gaminti, sudėkite jį į indą, uždenkite maistine plėvele taip, kad plėvelė liestųsi prie pudingo paviršiaus, tokiu būdu viršus neapdžius.