Autorius apie receptą:
O dar neseniau akis užkliuvo už raugo duonai recepto, kurį viena miela kulinarė patarė gaminti iš… kefyro. Genialu! Buvau girdėjusi, kad mūsų turguose žmonės perka
O dar neseniau akis užkliuvo už raugo duonai recepto, kurį viena miela kulinarė patarė gaminti iš… kefyro. Genialu! Buvau girdėjusi, kad mūsų turguose žmonės perka raugintų kopūstų sultis ir į jas nardina virtus burokėlius, juk tai garantuotas rezultatas. O kefyras jau irgi rūgęs surūgęs, ir viskas jame turi greitai pasiduoti fermentacijos procesui. Gaminau jau šešis raugus, su keturiais skirtingais miltais, ir visi šeši kartai jau sekančią dieną po paruošimo būdavo pasiruošę kelti duoną. Nei greičiau, nei rūgščiau mano patirty nėra buvę. Paruošti labai lengva, nes viskas skaičiuojasi vienu puodeliu ar stikline. Kokios talpos ji bebūtų, laikantis vieno nesudėtingo skaičiavimo, visada gausite puikų rezultatą.
(...daugiau)(...mažiau)Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 stiklinė
kefyro
(riebesnio)
1 stiklinė
rupių ruginių miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Viską mediniu šaukštu išsuku gilesniam dubeny ir jį statau ant darbastalio virš radiatoriaus. Praėjus daugmaž parai, raugas pradeda pukšėti ir gaminti gražius sproginėjančius burbulus. Vis pamaišau, o sekančią dieną jau planuoju juodos duonos duonos kepimą.
Beje, kepdama duoną aš raugą įpratau gaminti kaskart naują, nes man tai tetrunka kelias dienas, bet kaip ir su įprastiniu raugu, galite palikti jo kitam sykiui.
Išbandžiau tokį raugą, ne kartą kepiau, bet duona išrūgsta labai greitai per 6-7 valandas, duona kepant namai taip nekvepia kaip su tikru raugu, ir duona ne tokia skani. Jei laikai ilgiau - būna rūgšti duona, kažkas čia su tom bakterijom netaip, netikros. Vėl pasidariau ruginių miltų ir vandens raugą, duona rūgsta 10-12 valandų, o kepant visi namai kvepia duona, ji tikrai daug skanesnė. Čia tokia mano patirtis
ATSAKYTI
Grazina
2022-03-01 18:27
Sveiki.Kepu duonele su raugu,ale užsimaniau ši variantą išmėgint.Kepant dėdavau ruginį salyką.Jūs su miežiniu kepat.Ar skoniui tai neturi įtakos?mėginau pasidaryti kefyro raugą.Kazkodel labai tirštas gavosi sudejus miltus ruginius ir kefyras,kad net šaukštas stovi įstatytas.Ar taip ir turi būti ar čia reikia dapilti kefyro,kad skystesnis būtu.Ačiū
ATSAKYTI
Daiva
2021-06-28 10:54
Ačiū už receptą. Raugas puikiai pavyko!
ATSAKYTI
Daiva
2021-03-31 14:26
Ar galima kuo nors pakeisti salykla ?
ATSAKYTI
Nijolė
2022-02-03 07:00
Galima parduotuvėje nusipirkti yra norfoje
ATSAKYTI
Vilma
2020-11-22 18:16
Su šiuo raugo receptu kepu įvairias duonas,pyragus ir net girą darau.Super
ATSAKYTI
Vivida
2020-03-10 21:36
Labai džiaugiuosi atradusi šį raugo gaminimo receptą, visada pavyksta puikiai ;) nebereikia įsipareigoti saugant raugą, duoną dabar kepu kada pati to noriu. Labai AČIŪ recepto autorei :)
ATSAKYTI
Gita
2019-09-07 19:49
ar kas nors bandete su siuo raugu kepti plikyta duona?
ATSAKYTI
Vida
2019-05-17 12:48
Dariau raugą su kefyru,bet deja jokios reakcijos nebuvo nepakilo,tik sukietėjęs gavosi,???kas blogai padaryta,arba per šalta
ATSAKYTI
Loreta
2019-05-18 14:58
Gal truputį ir per šalta...aš,kai sumaišiau kefyrą su miltais,dar įbėriau arb.š.cukraus ir padėjau indą ant vandens garų,kad masė bent kiek šilumos gautų.Pabuvo gal kokias 5 min.,tada uždengiau plonu rankšluostuku ir palikau per naktį.Ryte išmaišiau ir vėl keliom min.ant garų,ir vakare jau buvo gerai išpukšėjęs.Duona gavosi puikiai!
ATSAKYTI
Angė
2018-07-06 15:49
Ačiū, Renata, už šį receptą. Gal kas žinote, ar tinka toks raugas su kitokiais miltais, pavyzdžiui, kepant duoną be glitimo? Gal turite tokios patirties? Dėkoju.
ATSAKYTI
Laima
2018-02-23 07:54
Sveikos merginos,gal žinot kur gauti miežinio salyklo?Ačiū
ATSAKYTI
Dovilė
2018-02-23 08:09
Būna Delonoje pirkti arba dar internete pažiūrėkit, mačiau kad yra parduotuvėse, prekiaujančiose reikenimis naminiam alui (įveskite google "miežinis salyklas" ir rasite)
ATSAKYTI
Irute
2018-02-06 15:08
O pagal koki receptuka kepet duonyte?
ATSAKYTI
Laura
2018-02-06 17:45
Spustelkite nuorodą, esančią antrame gaminimo žingsnyje, ir rasite duonytės receptą :-)
ATSAKYTI
Evelina
2018-02-02 18:10
Puikus raugas, skani duonelė su juo gavosi, ačiū labai, Renata!
ATSAKYTI
Odeta
2018-01-30 17:41
Raugą reikia pridengti kol vyksta procesas?
ATSAKYTI
Lina
2018-01-30 22:38
Aš stiklainiuką su raugu paprastai pridengiu arba marliuku arba maistine plėvele (joje praduriu skylučių), nes rūgdamas raugas turi "kvėpuoti"
ATSAKYTI