Salyklinė juoda duona be mielių

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Salyklinė juoda duona be mielių
Salyklinė juoda duona be mielių
Salyklinė juoda duona be mielių
Salyklinė juoda duona be mielių
Autorius apie receptą: Galima naudoti 2 skirtingų rūšių miltus, kiekvienų po puodelį. Mums, rūgštaus skonio mėgėjams, anei cukraus anei medaus nereikia, bet tikrai galima pasaldinti, pagal skonį. Galima naudoti 2 skirtingų rūšių miltus, kiekvienų po puodelį. Mums, rūgštaus skonio mėgėjams, anei cukraus anei medaus nereikia, bet tikrai galima pasaldinti, pagal skonį. Lygiai taip pat galima rinktis priedus – įberti moliūgų, čija ar judros sėklų į tešlą. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 stiklinės miltų
1 vienetas raugo (viso kiekio, paruošto pagal šį receptą)
4 šaukštai sėklų išspaudų (naudojau saulėgrąžų ir moliūgų išspaudas, bet tinka eisti sėlenėlėmis ar avižų dribsniais)
1 šaukštas miežinio salyklo
1 šaukštas sezamo sėklų
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio kmynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausiai į raugą įmaišau salyklą, tuomet beriu visus likusius priedus ir tešlą keliolika minučių intensyviai minkau, suformuoju kepaliuką ir dedu jį į kepimo formą. Kartais darau įstrižas įpjovas, kartais perbraukiu šaukšto kotu per vidurį, tuomet kepdama duona įgyja dar ir įdomią formą.
2.
Užberiu sezamo sėklas ir palieku ramybėje ir šiltoje vietoje bent 4 valandoms, kad pakiltų, tuomet dedu į iki 150 C įkaitintą orkaitę ir kepu dvi valandas.
3.
Beje, kepdama duoną aš raugą įpratau gaminti kaskart naują, nes man tai tetrunka kelias dienas, bet kaip ir su įprastiniu raugu, galite palikti jo kitam sykiui.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (23)
Grazina
2022-06-22 10:19
Hm...kažkodėl nepaminėtas vandens kiekis.Viena stikline raugo ir 2stiklinės ruginių miltų su visais priedais nesusimais niekaip. ATSAKYTI
Greta
2022-06-22 15:04
Raugo ne stiklinė, o visas kiekis paruoštas pagal raugo receptą ;) ATSAKYTI
Grazina
2022-03-14 07:14
Koks salyko kiekis dedamas i šią duoną? ATSAKYTI
Simona
2022-03-14 10:52
1 šaukštas :) ATSAKYTI
Grazina
2021-04-26 16:43
Ar ne per ilgai vyksta kepimas,net 2val!kiekis nedidelis duonos,sudzius visas duonos paviršius.ar aš apsirinku? ATSAKYTI
Diana
2021-06-02 17:54
Kadangi kepimo temperatūra žema, viskas bus gerai, neapdžius. O jei mėgstate minkštesnę plutelę, orkaitės apačioje padėkite nedidelę skardelę su vandeniu. ATSAKYTI
Simona
2020-04-10 13:45
Sveiki,
Ar nieko nenutiks jei kepdama pagal si recepta neidesiu salyklo? ATSAKYTI
Diana
2021-06-02 17:55
Tikrai nieko, tiesiog skonis bus kiek kitoks ir spalva ne tokia žaviai tamsi ATSAKYTI
Lima
2020-03-30 13:51
O ką daryti jei neturiu salyklo? Ir nusipirkti nėra galimybės dabar, bet raugas jau paruoštas ATSAKYTI
Kristina
2020-03-28 20:28
O, be salyklo duonelę nepavyks iškepti? ATSAKYTI
Kristina
2019-11-22 17:06
O kur gauti tų išspaudų? O be jų nesigaus duonytė? ATSAKYTI
Jovita
2018-02-06 18:49
Ar duona gaunasi panasi i tikra namine duona? ATSAKYTI
Laura
2018-02-07 14:11
Tikra naminė duona man regis yra kiekvieno vaikystės ir prisiminimų reikalas, labai ir nuo Lietuvos regiono jos tradicijos priklauso. Geriausias būdas patikrinti turbūt būtų išsikepti ir pasižiūrėti, ar šis duonelės receptas yra būtent tas, kurio ieškote :) ATSAKYTI
Jovita
2018-02-06 18:46
O iš kur gauti salyklą? ATSAKYTI
Laura
2018-02-07 14:10
Būna pirkti kai kuriose prieskonių parduotuvėse, pvz. Delonoje, taip pat parduotuvėse, prekiaujančiose ingredientais naminiam alui gaminti. Taip pat internetu galima užsisakyti (įveskite google "miežinis salyklas" ir rasite ne vieną variantą). ATSAKYTI
Laima
2018-02-04 19:15
Tiesa sakant nustebino ne raugas ,o kepimo laikas, visi rekomenduoja kepti 240 laipsniu temperaturoje apie pusvalandi , tai ale senovinis budas. Jus siulote 150 laipsniu, 2val. Gal galima placiau kodel , ir ar nesukrenta duonele? ATSAKYTI
Lina
2018-02-04 22:47
Kiek žmonių tiek ir nuomonių, aš šią duonelę kepiau kaip visada duoną kepu - prie 200 laipsnių kol susidarė plutelė (apie 20-30 min), o tada sumažinau iki 160 ir kepiau kol iškepė, tai iškepė greičiau ir skonis patiko. turbūt yra daug būdų kepti ATSAKYTI
Laima
2018-02-05 09:22
Is tikruju zemesne temperatura turi prasme, pavyzdziui naudojant seklas per auksta tmperatura daro jas nuodingas. Esu girdejusi apie leta kepima, pati mesa bandau taip kepti, bet apie duonele dar nebuvau girdejusi☺️ turbut reiks ir isbandyti. ATSAKYTI
Nijole
2018-02-03 22:30
Kiek reiketu deti raugo? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2018-02-04 16:44
Šiai duonelei dėkite visą raugą, pagamintą pagal nurodytą raugo receptą (iš 1 stiklinės kefyro bei 1 puodelio ruginių miltų). ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital