Autorius apie receptą:
Puikiai tiks prie sūrio, blynų, ledų ar kitų mėgstamų priedų ar net dovanoti.
Puikiai tiks prie sūrio, blynų, ledų ar kitų mėgstamų priedų ar net dovanoti.
Sveiki atradimai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
5 stiklinės
vandens
(naudojau stiklinę apie 250 ml)
1 kilogramas
apelsinų
(naudojau ekologiškus, sunokusius)
800 gramų
cukraus
4 centimetrai
imbiero
(apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Apelsinus gerai nuplauti ir supjaustyti (su visomis žievelėmis), tuomet sutrinti su elektriniu smulkintuvu pulsuojančiu rėžimu, kad liktų gabaliukų.
2.
Paruoštą masę supilti į puodą ir užpilti 5 stiklinėmis šalto vandens. Palikti pastovėti per naktį. Puodą su apelsinais kaitinti ant didelės kaitros 1 valandą, kol nugaruos dalis skysčio.
3.
Į puodą su apelsinų mase berti cukrų ir vėl užvirti. Džemą virti apie 20 minučių arba kol jis sutirštės. Prieš pat baigiant virti į džemą suberti susmulkintą imbierą.