Autorius apie receptą:
Varškė labai švelnaus skonio, nerūgšti, net pasakyčiau salstelėjusi. Tai pati skaniausi kada ragauta varškė. Gaminu varškę jau 10 metų! Iš šio ingredientų kiekio pavyks
Varškė labai švelnaus skonio, nerūgšti, net pasakyčiau salstelėjusi. Tai pati skaniausi kada ragauta varškė. Gaminu varškę jau 10 metų! Iš šio ingredientų kiekio pavyks paruošti apie 900 gramų varškės.
(...daugiau)(...mažiau)Dalia
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
4 litrai
pieno
(naudojau 2.5 % riebumo)
1 litras
kefyro
(naudojau 3.25 % riebumo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į puodą supilti pieną, kefyrą ir virti ant vidutinės kaitros, užvirti nereikia. Maišant virti iki kol atsiskirs išrūgos.
2.
Paruoštą masę nukošti per marlę, bet pilnai skysčio nenuvarvinkite, nes varškė bus sausesnė. Tuomet dėti į indelį ir skanauti.