Autorius apie receptą:
Kai pradėjau lašišą marinuoti pati, pirkti sūdytos nebenoriu. Man ši daug skanesnė. Užtruksite apie 10 min + laikas, kol lašiša marinuosis.
Kai pradėjau lašišą marinuoti pati, pirkti sūdytos nebenoriu. Man ši daug skanesnė. Užtruksite apie 10 min + laikas, kol lašiša marinuosis.
Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 kilogramai
lašišos filė
3 šaukštai
druskos
1 šaukštas
cukraus
1 pundelis
krapų
(smulkintų)
1 šaukštelis
citrininių pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Lašišą nuplauname. Nusausiname, tą patogu padaryti popieriniais rankšluostėliais, patapšnojant lašišą.
2.
Lašišą iš abiejų pusių pabarstome druska, pipirais, cukrumi, krapais.
3.
Lašišą dedame į indelį ir sandariai uždarome.
4.
Dedame į šaldytuvą kelioms dienoms pasimarinuoti. Kartas nuo karto lašišą pavartome.