Mėsos kukuliai švelniame pomidorų padaže

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Mėsos kukuliai švelniame pomidorų padaže
Mėsos kukuliai švelniame pomidorų padaže
Mėsos kukuliai švelniame pomidorų padaže
Mėsos kukuliai švelniame pomidorų padaže
Autorius apie receptą: Buvo išragauta daug mėsos, ištestuota daug įvairiausių padažų, kol pagaliau radau tą vienintelį! Galutinis rezultatas gavosi sveikas, kukuliai minkšti, valgė visa šeima! Buvo išragauta daug mėsos, ištestuota daug įvairiausių padažų, kol pagaliau radau tą vienintelį! Galutinis rezultatas gavosi sveikas, kukuliai minkšti, valgė visa šeima! Aušra, Skaniai sveikai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Kukuliams:
500 gramų maltos jautienos
100 gramų rudųjų ryžių (nevirtų)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas krapų
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Padažui:
400 gramų konservuotų pomidorų (trintų)
250 mililitrų vištienos sultinio
3 skiltelės česnako
4 šaukštai grietinės (riebios)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio malto kardamono
0.5 šaukštelio malto muskato
1 žiupsnis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnis čili dribsnių
pagal skonį druskos
Patiekiant:
pagal skonį petražolių
šiek tiek kietojo sūrio (tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Ryžius išvirti pagal nurodymus ant pakelio, svogūną smulkiai supjaustyti, morką sutarkuoti per burokinę tarką.
2.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti svogūnus su morkomis, kepti apie 10 minučių arba kol daržovės suminkštės.
3.
Į dubenį dėti išvirusius ryžius, keptas daržoves, maltą jautieną, įmušti kiaušinį, berti druską, pipirus ir krapus, gerai išmaišyti. Iš paruošto faršo rankomis formuoti norimo dydžio kukulius ir sudėti į kepimo formą.
4.
Padažui į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, suberti smulkintą česnaką ir pakepti 30 sekundžių. Tuomet supilti trintus pomidorus ir leisti užvirti.
5.
Į keptuvę supilti sultinį, berti kardamoną, muskatą, pipirus, čili dribsnius, druską, išmaišyti ir leisti užvirti. Užvirus nukelti keptuvę nuo kaitros ir įmaišyti grietinę. Paruoštu padažu užpilti kukulius.
6.
Kepimo indą uždengti su folija ir kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje 40 minučių. Praėjus šiam laikui, nuimti foliją ir leisti kepti dar 10 minučių.
7.
Prieš patiekiant, kukulius pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu ir smulkintomis petražolėmis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital