Mėsainiai su kalakutiena, avokadais, pesto padažu ir keptais pomidorais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Mėsainiai su kalakutiena, avokadais, pesto padažu ir keptais pomidorais
Mėsainiai su kalakutiena, avokadais, pesto padažu ir keptais pomidorais
Mėsainiai su kalakutiena, avokadais, pesto padažu ir keptais pomidorais
Autorius apie receptą: Tradicinius mėsainius įprasta gardinti pomidorų, barbekiu ar majonezo padažais, sluoksniuoti su jautienos paplotėliais ir šviežiomis daržovėmis. Mes kviečiame šiek tiek Tradicinius mėsainius įprasta gardinti pomidorų, barbekiu ar majonezo padažais, sluoksniuoti su jautienos paplotėliais ir šviežiomis daržovėmis. Mes kviečiame šiek tiek paeksperimentuoti ir atrasti lengvesnį vasaros skonį: mėsainį gardinkite pesto padažu, iškepkite ypač sultingą kalakutienos paplotėlį, užkepkite jį tąsiu švelniu mocarelos sūrį, galiausiai – be šviežių daržovių, mėsainį pagardinkite dar ir orkaitėje ar ant grotelių iškepta šakele pomidorų. Visi šie skoniai dera stulbinamai puikiai, ypač, kai susluoksniuojami tarp dviejų brioche bandelės pusių! Mėsainis ypač sultingas, švelnaus, tačiau labai subalansuoto skonio. Išbandykite, juk vasara – kiemo, gamtos, kepsninių ir skanaus maisto sezonas! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai mėsainių bandelių (naudojome „Gardėsio“ STREET FOOD brioche)
8 vienetai vyšninių pomidorų (apytikriai, su šakelėmis)
2 vienetai avokadų (gerai sunokusių)
125 gramai mocarela sūrio
2 saujos špinatų
4 šaukštai pesto padažo (+ dar 4 šaukštelių)
4 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštas alyvuogių aliejaus (+ dar šiek tiek kepimui)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų (šviežiai grūstų)
Faršui:
500 gramų kalakutienos (maltos)
1 vienetas kiaušinių
60 gramų panko džiūvėsėlių
3 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštas garstyčių
1 šaukštelis česnako granulės
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Paruoškite pomidorus. Orkaitę įkaitinkite iki 190 ᵒC laipsnių temperatūros.
2.
Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, sudėkite vyšninius pomidorus ant šakelių. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite žiupsniu druskos, pipirų. Kepkite apie 15 minučių, kol suminkštės.
3.
Kol pomidorai kepa, paruoškite kalakutienos paplotėlius. Maltą kalakutieną gerai išmaišykite dubenyje su pomidorų pasta, garstyčiomis, česnako granulėmis, druska, pipirais, džiūvėsėliais, įmuštu kiaušiniu.
4.
Padalinkite masę į keturias dalis ir tarp drėgnų delnų suformuokite plokščius paplotėlius. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi po kelias minutes iš abiejų pusių, kol bus pilnai iškepę (vidaus temperatūra turėtų siekti 72 °C).
5.
Kalakutienos paplotėlius perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos. Kiekvieną paplotėlį aptepkite šaukštu pesto padažo, ant viršaus dėkite po riekelę mocarelos sūrio. Pašildykite, kol sūris suminkštės ir pradės lydytis.
6.
Surinkite mėsainius. Mėsainių bandeles kelias minutes pašildykite orkaitėje ar sausoje keptuvėje.
7.
Apatinę bandelių dalį aptepkite pomidorų pasta, ant jos paskleiskite špinatų lapelius, plonai pjaustyto avokado riekeles. Dėkite kalakutienos paplotėlį, užkeptą mocarelos sūriu. Ant viršaus dėkite po kelis keptus pomidoriukus, pagardinkite dar šaukšteliu pesto padažo. Užvožkite viršutinę bandelės pusę ir patiekite.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital