Kiaušinius, medų, margariną, cukrų sudėti į metalinį indą ir kaitinti virš puodo su verdančiu vandeniu. Visą laiką maišyti, kol masė taps vientisa. Nukelti nuo garų, supilti nugesintą sodą, berti miltus ir maišyti, minkyti (jei naudosite kepimo miltelius, sumaišykite juos su miltais). Tešla bus labai kibi, bet nesusigundykite berti daugiau miltų, nes ji tokia bus, kol neatvės. Išminkius aš dar į šaldytuvą keliolikai minučių įkišu. Toliau paruoštą tešlą dalinti į 5-6 dalis ir kiekvieną gabaliuką kočioti į ploną lakštą, aš kočioju iškart ant kepimo popieriaus, smarkiai supaprastina reikalą. Pasiruoškite lėkštę ar dangtį nuo puodo, kad galėtumėte išpjauti iš iškepusių lakštų norimą torto formą, turite iškočioti tokio dydžio lakštą, kad tas jūsų pasirnktas rakandas būtų mažesnis už jį ir dar kraštukai liktų. Kiekvieną lakštą kepti iki 180 laipsnių įkaitusioje orkaitėje apie 5-7 min., pasistenkite neperkepti ;) Ant ištraukto iš orkaitės lakšto dėti pasirinktą indą ir peiliu palei kraštą išpjauti formą. Dėmesio: tai, ką nupjausite, saugokite nuo vyrų, vaikų ir pačios nevalgykite - vėliau sutrinsite ir panaudosite torto pabarstymui.
Kremas - grietinę sumaišyti su cukrumi, citrinos sultimis ir citrinos žievelėmis, viską gerai išplakti.
Na, o toliau paprasta - dedate lakštą, kraunate kremo, paskirstote tolygiai, dedate kitą ir t.t. Jei kartais pritrūktumėt kremo, puikiai tiks ir koks jogurtas.
Jau pagamintą tortą būtina palaikyti šaldituve bent kelias valandas.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)